Finnmark Rein kåret til årets entreprenør av NorgesGruppen. Fra venstre Gro Wamstad, Are Smuk Figved og Hege Langseth.
Finnmark Rein kåret til årets entreprenør av NorgesGruppen. Fra venstre Gro Wamstad, Are Smuk Figved og Hege Langseth.

Finnmark Rein kåret til årets entreprenør

– Finnmark Rein er kåret til «Årets entreprenør 2018». Med denne anerkjennelsen kan den samiske merkevaren sette nok et kryss i taket etter en rekke eventyrlige år i det norske markedet.

Publisert

Det er NorgesGruppen som står bak kåringen. Prisen ble delt ut på et bransjetreff på Vippa i Oslo torsdag 21. mars.

Finnmark Rein har opplevd suksess etter å ha introdusert ferskt reinsdyrkjøtt til det norske dagligvaremarkedet i 2015, i tillegg til sine frosne produkter. Siden har interessen og etterspørselen etter både frossent og ferskt reinsdyrkjøtt bare økt.

– Prisen «Årets entreprenør» ble delt ut for første gang. Den er ment å hedre leverandører som gjør en viktig jobb for å sikre mangfold i våre butikker, som tilgjengeliggjør norske råvarer som ikke nødvendigvis er enkle å få tak i og som utfordrer de store og etablerte, sier Svein Bekkelund hos NorgesGruppen.

Reineiere bak suksessen

– Det er en stor ære å bli tildelt denne prisen. Det betyr mye for oss som har jobbet hardt for å styrke reindriften og reinkjøttets omdømme, og ikke minst for alle reineierne som har vært med på å gjøre denne reisen til en suksess, sier Are Smuk Figved, administrerende direktør i Finnmark Rein.

Juryen bestod av ledelsen av «Kategori Innkjøp» i NorgesGruppen. I sin begrunnelse fremholdt den at Finnmark Rein ble valgt fordi de over tid har bygd opp en verdikjede for å tilgjengeliggjøre en av de sunneste råvarene vi har på ferskvare. De har gjort en stor jobb med å strukturere oppstrøm, få på plass produksjon og distribusjon, bygget Finnmark Rein som en sterk merkevare og jobbet aktivt i butikk sammen med Meny.

Reinsdyrkjøtt regnes som svært sunt kjøtt, og det kommer fra en bærekraftig og miljøvennlig sektor.

Et vinn-vinn samarbeid

– Samtidig som vi velger å gi denne prisen til Finnmark Rein, ønsker NorgesGruppen også å gi en stor takk til reineierne for jobben de gjør med å få frem denne fantastiske råvaren, forteller Bekkelund.

Et langsiktig samarbeid med NorgesGruppen har styrket Finnmark Rein som merkevare og sørget for en sikker og stabil avsetning. Samtidig sitter reineierne igjen med tre ganger så mye for reinkjøttet som de gjorde for noen få år siden.

– NorgesGruppen og Finnmark Rein har en rekke sammenfallende interesser. Vi har fokus på helse og sunnhet, bærekraft og miljø. Det å ta vårt samfunnsansvar på ramme alvor er en viktig grunnpilar for oss begge, sier Smuk Figved.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS