Bruk alt: Mat med god samvittighet

Heidi Netland Berge og Ingveig Tveranger står bak boka «Bruk alt», som lanseres denne uka. Kokeboka tar utgangspunkt i utnyttelse av råvarer og bruk av restemat.

Publisert
Ingveig Tveranger (til venstre) og Heidi Netland Berge står bak boka «Bruk alt». (Foto: Fredrik Ringe/«Bruk alt»)

«Bruk alt» inviterer til respekt for råvarer og ingredienser. Lær om hvordan du kan bruke flere deler av dyret, og du vil bli overrasket over gode smaker og rimeligere måltider. Her finner du kreative og smakfulle måter å utnytte råvarene på. Forfatterne blander inn litt gammelt og litt nytt, både gamle mattradisjoner og ny inspirasjon er med.

Bedre utnyttelse av råvarene

– «Bruk alt» er en bok som skal inspirere deg til å lage mat med bedre utnyttelse av råvarene og det du allerede har i skap og skuffer, med god samvittighet og respekt for råvarene. Du skal slippe å kaste mat som godt kan spises. Vårt motto er «bruk alt». Denne boken gir deg ideer og løsninger for bruk av rester, og annerledes utstykninger enn de du kanskje er vant til. Resultatet blir deilig mat og god samvittighet, melder Netland Berg og Tveranger i en pressemelding.

Dette er forfatterne

Heidi Netland Berge er utdannet som kokk og innen ledelse, med bakgrunn fra «Gladmatfestivalen», meieriprodusenten Tine og nå som daglig leder i en lokal kjøttbedrift i Stavanger. Hennes interesse for mat er godt forankret i stoltheten over hjemstedet Jæren, mens kunnskapen er nasjonal.

Ingveig Tveranger har bakgrunn som journalist fra NRK, og jobber nå som kommunikasjonsrådgiver. Hun har jobbet for både «Gladmatfestivalen», Gastronomisk Institutt og «Det Norske Måltid».

Fredrik Ringe, som tar tatt bildene i boka, er regnet blant Norges beste matfotografer, og var blant annet offisiell fotograf for Christopher Davidsen, som vant sølv i Bocuse d´Or 2017, og for Christian A. Pettersen, som nylig vant Årets kokk, og som skal representere Norge i Bocuse d'Or i 2018 og 2019.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bruk alt: Deilig mat med god samvittighet

Forfattere: Heidi Netland Berge og Ingveig Tveranger.

Fotograf: Fredrik Ringe

Pris: 399 kroner

Forlag: Jæren Forlag (Jarenforlag.no)

ISBN 978-82-93351-43-6

Powered by Labrador CMS