Det Norske Måltid 2015.
Det Norske Måltid 2015.

Det Norske Måltid med gründerseminar

Det nærmer seg utsolgt finalegalla i Det Norske Måltid 2015, der det i tillegg til 11 kategoripriser også skal deles ut Årets Matspire, Årets Hederspris og DNB publikumspris. «Vorspielet» til det hele blir et gründerseminar for finalister og andre interesserte.

Publisert

– Dette blir et faglig vorspiel, før den store matgallen på kvelden ledet av Arne Hjeltnes. Billettene er lagt ut for begge arrangementene, sier prosjektleder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard. Hun anbefaler folk å raske på.

Snart utsolgt

– Det ligger an til å bli utsolgt, faktisk har vi kun få billetter igjen til finalen 8. januar, opplyser Austigard.

Inger Solberg fra Innovasjon Norge og Trym Eidem Gundersen fra Salma kommer. DNB stiller med sin spesialist på start-ups og relasjoner, Karen Elisabeth Ohm Heskja og Ostehusetgründer Hanne Berentzen deler sine erfaringer.

Alle får smake finaleproduktene

På finalemenyen står smaker av alle de 33 finaleproduktene, som representerer 13 av landets 19 fylker.

Finalejuryen består av Einar Risvik, forsker og professor i Nofima (leder), TV2s Wenche Andersen, Guro Helgesdotter Rognså, Phd i smak v/Gastronomisk Institutt, kokk Kjartan Skjelde fra Tango og Masterchef og kokk Lars Erik Vesterdal fra NordØst Food & Cocktails i Trondheim.

Årets Matspire, Årets Hederspris og DNB publikumspris

I tillegg til å kåre vinnere i 11 kategorier, skal det også deles ut tre andre priser. Den ene er «Årets Matspire» i regi av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner.

Den andre prisen er Det Norske Måltids Hederspris 2015.

Nytt av året er DNB publikumspris som skal kåres i løpet av finalekvelden.

Filmkappløpet

– En annen nyhet er at vi engasjerer unge til å være med i en kortfilmkonkurranse den første uken i januar. Det blir kåret en vinner som får spennende premier og som også får vist filmen på kveldens store matgalla, og det gleder vi oss til, sier Austigard i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS