Daglig leder i Too Good To Go Norge, Ann Kristin Raknes Pfründer, tok imot prisen på vegne av 400 ansatte. (Foto: Gorm K. Gaare)
Daglig leder i Too Good To Go Norge, Ann Kristin Raknes Pfründer, tok imot prisen på vegne av 400 ansatte. (Foto: Gorm K. Gaare)

Pris for redusert matsvinn

Too Good To Go Norge stakk av med årets Oslo Innovation Award. – Dette er en bærekraftig forretningsmodell som løser et samfunnsproblem, sier juryen.

Publisert

Too Good To Go knytter butikker og spisesteder med mat til overs sammen med folk som ønsker å redde maten til redusert pris. Gjennom en app sørger de for at overskuddsmat ender opp i folks mager og ikke i søpla. Det bidrar til redusert matsvinn.

15 millioner brukere

Siden starten i 2016 har den København-baserte plattformen opplevd en enorm suksess, og er nå verdens største nettbaserte markedsplass for overskuddsmat med over 30 000 samarbeidspartnere og 15 millioner brukere.

Too Good To Go er nå tilstede i 13 land og har sørget for at over 20 millioner måltider har blitt reddet fra å havne i søpla. Det har spart kloden for over 52 000 tonn med CO2-utslipp. I Norge har 1700 butikker og 850 000 nordmenn sammen reddet over 2,2 millioner porsjoner med overskuddsmat.

Skal fortsatt vokse

Det var daglig leder i Too Good To Go Norge, Ann Kristin Raknes Pfründer, som tok imot prisen i Oslo rådhus sist mandag. Hun forsikrer at ambisjonen er å redde enda mer mat i tida fremover. Det skal gjøres gjennom fortsatt vekst i dagens marked, men også gjennom å finne nye markeder kombinert med nye løsninger som kan redusere svinnet. Samtidig benyttet hun anledningen til å takke alle som har engasjert seg i dette tiltaket.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS