Over nyttår blir dette hotellet til Scandic Alexandra Molde. (Foto: Scandic Hotels)
Over nyttår blir dette hotellet til Scandic Alexandra Molde. (Foto: Scandic Hotels)

Blir Scandics andre hotell i Molde

Scandic vokser videre i Norge. Fra 1. januar 2019 overtar hotellkjeden driften av Hotel Alexandra i Molde. Det blir Scandics andre hotell i rosenes by.

Publisert

Hotellet stenger i en drøy uke etter nyttår, og åpner igjen som Scandic Alexandra Molde. Scandic har allerede Scandic Seilet i Molde, og til sammen vil hotellkjeden kunne tilby hele 389 rom og dermed ruste Molde for større konferanser.

Hotel Alexandra ligger sentralt i byen, like ved havnen og med utsikt utover Romsdalsfjorden. Hotellet har 165 rom og hele 14 møterom som kan brukes til konferanser, selskaper og arrangementer.

Andre Scandic-hotellet Molde

– Jeg er stolt over at dette ærverdige hotellet blir en del av Scandic-familien og at vi styrker vår tilstedeværelse i Molde og på Nord-Vestlandet som er et viktig område for Scandic. Med overtagelsen av Hotel Alexandra, sammen med vår eksisterende kapasitet på Scandic Seilet, blir det enklere enn noen gang å avholde store kurs og konferanser i vakre Molde, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, i en pressemelding.

Renoveres for 30 millioner kroner

Hotellet åpnet for første gang i 1883. De senere årene har hotellet blitt renovert, men særpreget er ivaretatt, og det vil det fortsatt bli.

– Sammen med huseier Pandox vil vi investere ca. 30 millioner kroner i renovering i forbindelse med overtagelsen. Rom, bad og tekniske installasjoner prioriteres, men hotellets originaliteter, som «de gamle Stuene», vil bestå. Det er viktig for oss å beholde og bevare hotellet som et sentralt samlingspunkt i Molde, sier Steen-Mevold.

Større konferanser

– Når vi åpner hotell nummer to i Molde får vi en etterlengtet større romkapasitet som vil gjøre det mer sømløst og mer attraktivt å legge store konferanser til byen. Fra før har vi god konferansekapasitet på Scandic Seilet med byens storstue, Bjørnsonsalen, og nå får vi også ytterligere 14 nye møterom som bidrar til større fleksibilitet for arrangører av møter og konferanser, sier Steen-Mevold.

Hotelldirektør for Scandic Seilet, Vanja Langsåvold Braute, gleder seg til åpningen av det nye hotellet.

– Scandic Alexandra Molde vil styrke både oss og hele Molde by. Vi på Scandic Seilet ser frem til et tett og godt samarbeid, særlig med å trekke flere større arrangementer til byen, sier hun.

Overtar alle ansattforpliktelser

I dag er Hotel Alexandra en del av Nordic Choice Hotels og eies av Pandox. Pandox er blant Scandics viktigste samarbeidspartnere.

– Dette blir vårt 16. hotell i Norge som vi drifter og som Pandox eier eller opererer. Vi overtar alle forpliktelser overfor de ansatte, og ønsker de hjertelig velkommen til Scandic-familien, sier Steen-Mevold.

– Vi er svært fornøyd med å få inn Scandic som ny operatør for Hotel Alexandra, og vi ser frem imot å videreutvikle hotellet sammen. Scandic og Pandox har en lang historikk, og vi samarbeider godt på hotelleiendommer i hele Norden, sier «Senior Vice President og Director of Property Management Nordics» i Pandox, Erik Hvesser.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS