Dette er årets beste pinnekjøtt

Gilde Pinnekjøtt av lam fra Nortura Proff har vunnet kåringen «Årets pinnekjøtt 2019». For 32. gang arrangerte Nores kåringen, der godt over 120 fagfolk kunne stemme frem det beste pinnekjøttet.

Publisert
 Fra kåringen av landets beste pinnekjøtt i 2019. Fra venstre Erik Strøm (Nores), Morten J. Fossmo (Nortura) Brita Hesthamar (Nortura), Martin Haugsvær (Nortura), Nina Steine (Nortura) Mona Kloster (Nortura), Cecilie F. Framholt (Nores). (Foto: Nores)

Det ble en svært jevn konkurranse under årets pinnekjøttest.

Om vinnerkjøttet sa juryen blant annet: «Rikt på smak, velbalansert, nydelig konsistens, fin farge og et nydelig pinnekjøtt».

– Stor anerkjennelse

– Vi er kjempestolte og beæret over seieren i Nores sin kåring av «Årets pinnekjøtt 2019». Det er en stor anerkjennelse for oss i Nortura Proff – og ikke minst til våre dyktige folk i Sogndal som produserer Gilde pinnekjøttet. Denne kåringen har etter hvert blitt en viktig tradisjon i forkant av julesesongen – og selvfølgelig ekstra stas når vi går helt til topps! Vi vil også benytte muligheten til å takke Nores for et flott arrangement, sier Morten Jakobsen Fossmo i Nortura.

Fem ulike leverandører

De over 120 fremmøtte på restaurant Bryggeloftet og Stuene i Bergen fikk teste seg gjennom pinnekjøtt fra fem ulike leverandører.

Pinnekjøttet blindtestes før alle deltar i en påfølgende avstemning. De ulike leverandørene ble målt på kjøttets smak, konsistens og utseende.

Årets leverandører var A. Idsøe, Nortura Proff, H. Brakstad, Grilstad og Brødr. Ringstad.

Norske lam

Pinnekjøttet til årets vinner er laget av kun norske lam, med egne krav til kjøttfylde og fett. I Sogndal har de lange tradisjoner for produksjon av pinnekjøtt. Der produserer de på tradisjonelt vis, med tørrsalting og lang modningstid. Dette gir pinnekjøttet en god og moden spekesmak.

– Smakspanelet, Nores’ medlemmer, utførte testen med stor seriøsitet, nøyaktighet og glede. For mange er pinnekjøttesten en viktig arena for å kartlegge årets kvalitet og for valg av leverandør til nettopp deres bedrift», sier administrerende direktør i Nores, Pål Semb-Johansson.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS