Hovmester Lene Marie Hansen og servitør og sommelier King Joey Nielsen tok imot prisen på vegne av Asia Aker Brygge. (Foto: Olav Urdahl)
Hovmester Lene Marie Hansen og servitør og sommelier King Joey Nielsen tok imot prisen på vegne av Asia Aker Brygge. (Foto: Olav Urdahl)

Årets glutenfrie bedrifter

Norgesmøllene AS, konditoriet Brustadbakeren og restauranten Asia Aker Brygge er kåret til årets glutenfrie bedrifter i 2019. Det er Norsk cøliakiforening som deler ut prisen «Årets glutenfrie bedrift 2019» til bedrifter innen de tre kategoriene produsenter, konditorier og serveringssteder.

Publisert
Vinnerne av de tre kategoriene i Årets glutenfrie bedrift i 2019. (Foto: Olav Urdahl)
Vinnerne av de tre kategoriene i Årets glutenfrie bedrift i 2019. (Foto: Olav Urdahl)

Prisen har blitt delt ut årlig siden 2012, og ble opprettet for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud på markedet.

Årets glutenfrie serveringssted

Asia Aker Brygge får prisen for Årets glutenfrie serveringssted 2019 for det gode og omfattende glutenfrie tilbudet på restauranten!

Det at personer med glutenintoleranse har mange valgmuligheter av ulike spennende, smakfulle retter er blitt lagt merke til. På menyen er det tydelig allergenmerking, og betjeningen er både kunnskapsrik, hyggelig og serviceinnstilt. ASIA er en trivelig restaurant som i tillegg til å ha velsmakende mat også legger vekt på bærekraft. En stor honnør til Asia Aker Brygge for det smakfulle glutenfrie tilbudet på restauranten.

– Vi er veldig glade og stolte over å få prisen for Årets glutenfrie serveringssted, sier hovmester på Asia Aker Brygge, Lene Marie Hansen.

– Det er viktig å tilrettelegge for alle våre gjester, og våre ansatte må årlig ta en kunnskapstest hvor blant annet allergener står på agendaen, sier Hansen, som tok imot prisen sammen med servitør og sommelier King Joey Nielsen.

Årets glutenfrie produsent

Prisen for Årets glutenfrie produsent tildeles Norgesmøllene AS for deres møysommelige utvikling av og satsing på gode glutenfrie produkter.

Norgesmøllene har i løpet av få år opparbeidet et stort sortiment av ulike typer glutenfritt mel og melmikser. I arbeidet vektlegger de viktige kvaliteter som smak, konsistens, utseende og sunnhet. Emballasjen er delikat og tydelig merket, både når det gjelder innhold, bruksmåte og symbolbruk. Produktene deres er tilgjengelige i flere kjeder over hele landet. De jobber kontinuerlig med å forbedre produktene i forhold til forbrukernes erfaringer og ønsker. En stor honnør til Norgesmøllene for deres fremragende innsats for tilbud og spredning av gode, glutenfrie produkter.

– Det er med stor glede og stolthet vi mottar prisen for Årets glutenfrie produsent. Vi jobber hardt for å utvide det glutenfrie sortimentet, og har hatt godt samarbeid med NCF i utviklingen av nye produkter. De er en svært engasjert forbrukergruppe, sier kategorisjef for glutenfritt hos Norgesmøllene, Martha Stokka.

Årets glutenfrie konditori

Brustadbakeren i Rogaland tildeles prisen for Årets glutenfrie konditori på grunn av deres omfangsrike, smakfulle tilbud av ferske, glutenfrie bakervarer.

Brustadbakeren tilbyr velfylte disker med et bredt utvalg av fersk, glutenfri bakst. De har to utsalgssteder, og det glutenfrie tilbudet deres er godt synlig både i diskene og på nettet. De er spesielt kjent for sine fantastiske glutenfrie skoleboller! Brustadbakeren har i løpet av kort tid opparbeidet seg en sentral posisjon, og er viktig for mange som ønsker å spise glutenfritt. En stor honnør til Brustadbakeren for deres gode tilbud og satsing på lekkert, glutenfritt bakverk.

– Det er en stor ære å bli kåret til Årets glutenfrie konditori. Vi startet det glutenfrie bakeriet vårt på Tjensvoll i september i fjor, og tilbyr ferske glutenfrie bakervarer hver dag, hele året, til og med 1. juledag, sier daglig leder Tove Pedersen i Brustadbakeren.

– Denne prisen betyr mye for oss, og gjør oss bare enda mer motivert til å skape gode glutenfrie bakervarer, sier bakerisjef Umidjon Shamirzaev.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS