RicaRiktigPute

Riktig pute viktigst for god hotellsøvn

Feil pute er den vanligste årsaken til dårlig søvn på hotell, viser ny undersøkelse. Derfor får gjestene hos Rica Hotels nå velge pute selv.

Publisert

Puten er viktig for god hotellsøvn. (Illustrasjonsfoto: Rica Hotels)

– Med mer enn tre millioner overnattinger bare i fjor, har vi god innsikt i hva gjestene etterspør for en god natts søvn. I samarbeid med en av Norges fremste eksperter på søvn, professor Ståle Pallesen, tilbyr vi fra oktober en helt ny putemeny på alle våre hotell, sier Pål Semb-Johansson, kommersiell direktør i Rica Hotels.

Puten er viktigst

Nær en av fire sier de ofte, svært ofte eller alltid blir forstyrret av dårlig pute når de sover på hotell. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Nasjonalt kompetansesenter for søvnsykdommer.

Dårlig søvn på hotell kan ødelegge for et viktig forretningsmøte eller en ellers hyggelig ferie, forklarer søvnforsker Ståle Pallesen.

– Én natt med lite søvn er nok til å merke negativ effekt på vår evne til å konsentrere oss over tid. Bilkjøring på lengre distanser er et eksempel på en konsentrasjonsoppgave som blir vanskeligere etter én natt med dårlig søvn. Blir det flere netter, begynner rene mentale evner å svekkes. Problemløsningsevnen og kreativiteten går ned, mens reaksjonstiden øker. Vi føler oss søvnige og blir lettere sinte, med dårligere impulskontroll, sier Pallesen.

Egen putemeny

Rica Hotels legger nå til rette for bedre søvn ved å la gjesten velge pute selv. Fra 8. oktober tilbyr hotellkjeden gjestene en egen ”putemeny” med fem ulike puter.

– Vi ønsker å tilby gjestene våre en god natts søvn og vi vet at puten har mye å si for nettopp dette, sier Pål Semb-Johansson i Rica Hotels.

Det er opp til gjestene om de vil ha litt fast, middels fast eller ekstra fast pute, og om den skal være laget av dun, mikrofiber eller allergivennlig polyesterfiber. Putemenyen er utviklet i samarbeid med søvnforsker Ståle Pallesen.

Fakta om undersøkelsen

Undersøkelsen om søvn på hotell ble gjennomført av Ståle Pallesen og Nasjonalt kompetansesenter for søvnsykdommer sommeren 2012. Respondentene ble rekruttert gjennom en lenke på dagbladet.no. Over 2500 svarte på undersøkelsen, som bestod av spørsmål om hvordan vi sover på hotell sammenlignet med hjemme.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS