Svein Jæger Hansen på fjellet

Lanserer vennskapsvin

I 2009 lanserte Svein Jæger Hansen Polarsirkelvin, en spanskprodusert vin. I dag, 20. november, lanserer kjøkkensjefen på Rica Meyergården Hotel i Mo i Rana sin andre vin, en vennskapsvin – Vennskapsvin Verdde. – Etter å ha testet flere typer rødviner, kommer jeg nå ut med en italiensk rødvin fra Marche. Den er utviklet for å passe til norske råvarer, forteller han.

Publisert

Nordland fylkeskommune har i flere år dyrket vennskap og utveksling av lokale råvarer med Marche i Italia. Området ligger på Italias østkyst med Ancona som den største byen. Regionen grenser til San Marino i nord.

– Vinen er ett resultat av dette vennskapet. Her har jeg vært sammen med Nordland fylkeskommune i to år for å promotere lokal mat fra Nord-Norge, forklarer Jæger Hansen.

Les også: Jæger Hansen lanserer Polarsirkelvin (nettsak fra 2009)

Reklame for Nord-Norge

"

Svein Jæger Hansen på besøk hos produsenten Cantina Di Ruscio.

– På etiketten på flaska er det markedsføring av Nord Norge, som vil bli lagt merke til på Vinmonopolet og media. Selv om dette er Nord-Norge-reklame er tanken å få denne vinen ut i hele Norge, sier Jæger Hansen, som har innledet et samarbeid med Haugen-Gruppen (Øystein Brevik) for den nasjonale lanseringen.

Årlig vin

Hvis alt går etter planen blir dette den første vennskapsvinen i en ny serie.

Svein Jæger Hansen.

– Målet er å få gitt ut en ny vin hvert år, med ny kunstner på etiketten, slik at det blir flere som ser nytten av dette prosjektet, sier Jæger Hansen.

Nordlandskunstner

Kunstner Per Adde fra Saltdal, har fått eget kunstsenter og blir den første som blir på etiketten. På den første vinen brukes hans bilde Reinoksen (laget i 2003).

– Rein er en viktig del av min hverdag, derfor er det artig at jeg fant et kunstverk som sier mye om meg som matglad kjøkkensjef, sier han.

På etiketten bak på flasken blir det for øvrig en QR-kode, der du kan se videre til vinens facebookside.

Den nye vinen fra Svein Jæger Hansen lanseres for øvrig i dag, onsdag 20. november.

Vennskapsvin Verdde (verdde = vennskap, på samisk)

Land/distrikt: Italia/Marche

Produsent: Cantina Di Ruscio

Importør: Haugen-Gruppen/Svein Jæger Hansen

Powered by Labrador CMS