Røroskjøtt pølser2

Røros sprenger pølseskalaen

Lammepølse med pinnekjøtt og Kalvepølse fra Røroskjøtt ble denne uka hedret med kvalitetsmerket Spesialitet for unik smak under konferansen Øko 3.0 på Røros, der det økologiske miljøet i Norge var samlet.

Publisert

Vi er utrolig stolte og synes det er kjempemoro å få Spesialitet. Spesialitet er et bevis på den kvaliteten vi jobber for hver dag. Rene produkter med høyt kjøttinnhold - det gir folk den unike smaksopplevelsen. Dette er rett og slett veldig stas, sier produktansvarlig i Røroskjøtt, Sten Thure Solli.

Røroskjøtt får alt kjøttet sitt fra Rørosregionen, slaktet av Røros Slakteri. Røroskjøtt lager produkter basert på kalv, lam og økologisk storfe. Pølsene som nå kan smykke seg med Spesialitet-garantien har begge svært høyt kjøttinnhold og lekne smaker ulikt alt annet du finner i butikken.

Vellykket vri på norske tradisjonssmaker

– Dette er knallgode pølser! Pinnekjøttpølsa er et strålende eksempel på en morsom og vellykket vri på norske tradisjonssmaker, ja den kan lett danke ut julemiddagen, sa en begeistret Nina Sundqvist fra Matmerk da hun delte ut Spesialitet-merket til to pølsevarianter fra Røroskjøtt.

Tildelt av uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. Om pølsene fra Røroskjøtt var juryen svært begeistret.

– Hele fagjuryen var helt enige om at disse pølsene er helt unike smaksopplevelser som virkelig fortjener hederen Spesialitet, sier Sponheim i en pressemelding.

Produktene

Lammepølse med pinnekjøtt kombinerer biter av Røroskjøtts egenproduserte pinnekjøtt med grovkvernet lamme- og kalvekjøtt. Den smaksrike pølsa gir duft av jul i stua. Pølsa inneholder hele 81 % kjøtt, og har en grov og saftig struktur.

Kalvepølse fra Røroskjøtt inneholder hele 85 % kjøtt, hvorav over 50 % kalvekjøtt, og har en rik og fyldig smak. Så høyt innhold av kalvekjøtt er svært uvanlig i pølsesammenheng. Konsistensen er saftig og mellomgrov med biter av grovmalt, rent kalvekjøtt. De vendes inn i farsen, som så fylles i naturtarm og røkes lett med bøkeflis. Pølsen er krydret med blant annet merian, hvitløk og basilikum.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS