Aleksander Løkkeberg Vartdal (nærmest) og Aron Espeland er to av dem som får støtte fra Eureca-fondet. (Foto: Eirik Nilssen)

Lovende kokker får støtte fra Eureca-fondet

Henrik Falkensten, Aron Espeland, Aleksander Løkkeberg Vartdal og Kenneth Pettersen får midler fra det nyopprettede Eureca-fondet. En av målsettingene med fondet er «å sørge for fremtidig kvalitet i kokkefaget».

Publisert
Aron Espeland (til venstre) og Aleksander Løkkeberg Vartdal var sammen på juniorkokkelandslaget, og begge finalister i Årets unge kokk 2019. (Foto: Morten Holt)

Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, opprettet Eureca engros Eureca-fondet på 100 000 kroner. Dette deles i år mellom fire kandidater.

Les også: Eureka oppretter Eureka-fondet

Fire får fra fondet

Etter å ha lest gjennom alle søknader har juryen kommet frem til fire vinnere som skal få en del av fondet.

Juryen har blitt enige om å gi støtte til Henrik Falkensten, Aron Espeland, Aleksander Løkkeberg Vartdal og Kenneth Pettersen.

To av dem er for øvrig finalister i Årets unge kokk i Mathallen 24. september.

Les mer om hver enkelt lengre ned i saken

Les også: Dette er alle deltakerne i Årets unge kokk og Årets kokk 2019

Deler ut til sammen 100 000 kroner

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. Juryen har sammen valgt ut fire kandidater som fortsatt er i startsfasen av sin karriere. Å hjelpe dem på sin reise mot å nå sine mål, håper Eureca engros at vil være med på å skape en positivitet rundt kokkefaget, og vise at det er mange fantastiske muligheter innen yrket og horecamarkedet.

Henrik Falkensten ble kåret til den beste commisen i Årets kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

– Vi er beæret over at så mange flinke kokker har søkt om støtte fra Eureca-fondet. Vi gleder oss til å følge med videre på de som vi har valgt ut for denne gang, sier markedssjef i Eureca engros, Jens Petter Seljebu.

Han fortsetter: – Å velge ut fire kandidater blant alle søknadene krevde litt diskusjon. Det er mange som hadde gode visjoner og ideer for hvordan de best ville bruke pengene. Dette synes vi var veldig spennende, og ikke minst er det flott å kunne bidra til at de utvalgte skal kunne få oppfylt sine drømmer.

Lidenskap for matlaging skilte dem fra resten

Kenneth Pettersen får støtte fra Eureka-fondet. (Foto: Eureka)

Vi mener at Henrik Falkensten er en het kandidat innen konditorstjerner i Norge. Han kan være med på å inspirere nye unge til å bli konditorer og kan selv nå langt. Aron Espeland har også ett brennende engasjement for å lykkes som kokk. Han satser og ønsker å komme videre. Dette ønsker vi i Eureca å hjelpe begge med, sier Seljebu.

Henrik Falkensten. (Foto: Eureka)

Aleksander Løkkeberg Vartdal og Kenneth Pettersen har begge et hjerte for faget, og satser høyt, og det å være med på å hjelpe dem begge på veien mot toppen synes vi er gøy, sier Seljebu.

Aron Espeland. (Foto: Morten Holt)

Eureca engros vil følge de utvalgte gjennom sine sosiale kanaler. Gå inn og Eureca engros facebook-side for å se hvordan kokketalentenes vei mot sine mål utformer seg.

Aleksander Løkkeberg Vartdal. (Foto: Morten Holt)

Mer om vinnerne av fondet

Kenneth Pettersen

Kenneth Pettersen (24) er en del av det norske kokkelandslaget, og han jobber på Kulinarisk Akademi. Han vil også bruke støtten fra Eureca-fondet på å gjøre det bedre i konkurranser.

Henrik Falkensten

Henrik Falkensten (23) er dessertkokk på det norske kokkelandslaget. Med støtte fra Eureca engros vil han delta på kokkekurs i USA for å bli enda bedre i sitt fag.

Aron Espeland

Aron Espeland (22), som er kokk på Vaaghals, har siden 2016 konkurrert med det norske juniorkokkelandslaget, men er nå flyttet opp på seniorlandslaget. Han vil bruke støtten fra Eureca engros mot sine forberedelser til individuelle kokkekonkurranser. 24. september deltar han i Årets unge kokk 2019.

Aleksander Løkkeberg Vartdal

Aleksander Løkkeberg Vartdal (24), som til daglig er kjøkkensjef på Happolati, har konkurrert i OL og VM med det norske kokkelandslaget. Støtten han får gjennom Eureca-fondet skal gå til forberedelser mot Årets unge kokk 2019, som arrangeres 24. september.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS