Vladimir Pak, som arbeider for Sabi Sushi i Norge, har vunnet VM i sushi i Japan. (Foto: World Sushi Cup)

Sabi Sushi har verdens beste sushikokk

Vladimir Pak (36) har vunnet VM i sushi, som er arrangert i Tokyo i Japan. Pak er tidligere kjøkkensjef på Sabi Sushi Hinna, men arbeider nå på Jonathan Sushi/Omakase By Alex Cabiao i Oslo.

Publisert

Han gikk seirende ut av begge kateforiene, både «Edomae» og «Creative sushi», og vant til slutt overlegent med 18 poeng.

Pak kommer opprinnelig fra Baku i Azerbadsjan, men har også bodd i Vilnius i Litauen før han flyttet til Norge. Siden 2012 har han arbeidet for Sabi Sushi i Norge, som i dag har 16 restauranter i aksen Stavanger-Oslo.

Ydmyk og stolt vinner

– Jeg er ydmyk og kjempestolt. Bare det å kvalifisere seg til et slikt mesterskap er i seg selv en bragd. Vi snakker tross alt om de beste sushikokkene i verden. Og så går jeg altså helt til topps. Det er en ubeskrivelig følelse, sier Vladimir Pak, som arbeider for Jonathan Sushi på Fornebu.

Dette er femte gang Sushi World Cup arrangeres, som den eneste i sitt slag i verden. Og det er tredje året at Vladimir Pak er kvalifisert. I fjor ble det bronseplass i konkurransen, mens det ble sjuendeplass i 2015.

Norsk laks og makrell

– Fokuset mitt under årets VM var å bruke norske, lokale råvarer for å lage originale sushiretter. Norsk laks og makrell har stått i fokus. Mer norsk kan du ikke få det. Når du komponerer det i tråd med den japanske sushitradisjonen, blir resultatet overveldende bra. Det var det jeg ville vise, forklarer Pak.

World Sushi Cup

World Sushi Cup regnes som VM i sushi.

Det blir arrangert av AJSA (All Japan Sushi Association), den japanske stat sin sushiorganisasjon, etablert for å fremme forståelsen og øke kompetansen om sushi.
Konkurransen samler deltakere fra hele verden, og 20 av disse går videre til den avgjørende finalen.

Les mer på Worldsushicup.no

– Et kvalitetsstempel for Sabi Sushi

– Her dreier det ikke bare om smak. Vel så viktig er det å vise hva man har inne av tekniske ferdigheter, hygiene og måten det hele blir presentert på. Målsettingen med konkurransen er å øke interessen for sushitradisjonen og utdanne nye sushikokker i henhold til den japanske tradisjon, verden over. Dette betyr enormt mye for oss, sier Jonathan Romano i Sabi Sushi.

– Et bedre kvalitetsstempel kunne vi nesten ikke ha fått. Vi har opplevd mye positivt de siste årene, og det er spesielt hyggelig at vårt arbeid med kvalitet I alle ledd, gjør at vi nå hadde to mann med i finalen, og at Vladimir Pak nå endelig vant. Vi troner i en særstilling innenfor suhiskunsten, ikke bare i Norge, men faktisk i Europa, legger Romano til.

Sammen med en glad delegasjon fra Norge, har han fulgt konkurransen fra sidelinjen. Og nå smiler han helt rundt.

Jublende glad

«Vi har verdens beste sushi-kokk!! Vladimir Pak vant årets sushi-VM!! Verdens beste! Ingen over, ingen ved siden! Vinner med hele 18 poeng!» skriver en jublende glad Njål Gaute Solland hos Sabi Sushi på side FB-side.

Også Vitaliy Pak, som er vinnerens fetter, deltok i VM, og ble blant de 20 beste. Han er kjøkkensjef på Sabi Sushi i Haugesund.

Følg Jonathan Sushi på Fornebu på FB her

Les mer om Sabi Sushi Hinna her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS