colourbox sykehuskjøkken1

Færre konflikter i danske sykehuskjøkken

Arbeidsmiljøet blir vesentlig bedret gjennom målrettede kurs. Det mener nesten alle ansatte i sju sykehuskjøkken på Nordjylland i Danmark.

Publisert

200 medarbeidere i sykehuskjøkken i Region Nordjylland har de siste årene har arbeidet målrettet med kommunikasjon, konflikthåndtering og kvalitetsutvikling. Det har gitt svært så positive resultater, skriver danske Magasinet Arbeidsmiljø.

Fysisk og psykisk

Alle ledere og ansatte har deltatt i prosjektet "På tværs - med ledelse og dialog i Nordjyllands Amt syv sygehuskøkkener".

På kursene har alle lært å arbeide systematisk med forbedringer, og det er avsluttet hele 53 konkrete kvalitetsprosjekter i perioden, til gavn for både det fysiske og det psykiske arbeidsmiljøet.

Bedre kjøkken

Kantinekjøkkenet ved Aalborg Sykehus er bygget om på grunn av kvalitetsprosjektet, og fungerer det som et bedre kjøkken, ifølge de som arbeider der.

Sentralkjøkkenet på Sykehuset Vendsyssel i Frederikshavn arbeidet nå med et prosjekt for forbedring av dårlige arbeidsstillinger og jevnlig opprydding i lokalene.

Løser konflikter

Ulla, Lundstrøm, som har ledet kursene sier: - Evalueringen viser at de fleste opplever forbedringer i det fysiske arbeidsmiljøet, økt trivsel, og ny viten for samarbeide og kommunikasjon. Undersøkelser viser også at alle er blitt mye bedre på å løse konflikter på arbeidsplassen. De er rustet for fremtidens krav på arbeidsmarkedet.

- Noe av det som har kommet ut av dette, er at de ansatte er blitt mye flinkere til å peke på problemene, og fortelle det til ledelsen, sier Pernille Nørbak, som er sjeføkonom på Aalborg Sykehus.

Powered by Labrador CMS