Røros

Mat og reiseliv 2008 på Røros

Småskala reiselivs- og mataktørene treffes onsdag 22. til fredag 24. oktober på Røros til en konferanse om mat og reiseliv. I tillegg kåres beste spisested langs veien; det er finale i Ganefart 2008.

Publisert

Målet med konferansen er at tilbyderne innen mat- og reiselivssektoren skal samles for å hente inspirasjon, faglig påfyll og få gode ideer.

Det er Innovasjon Norge, Landbruks- og matdepartementet, Den Norske Turistforening og Norske Bygdeturisme og Gardsmat som arrangerer den nasjonale konferansen.

Nasjonal møteplass

Det er lagt opp til flere praktisk rettede seminarer for deltakerne og på foredragslisten er flere kjente personer.

- Innovasjon Norge ønsker å bidra til at konferansen blir en nasjonal møteplass for mat- og reiselivsbransjen. Vi håper næringen lar seg inspirere av å treffe andre tilbydere og motiveres til å utfordre hverandre, sier Elin Hjortland i Innovasjon Norge.

Beste spisested langs veien

Vinneren av den nasjonale konkurransen, Ganefart 2008, beste spisested langs veien, utnevnes under konferansen onsdag av statssekretær Ola Heggem i Landbruks- og matdepartementet. Vinneren mottar 50.000 kroner i premie fra Innovasjon Norge.

Åtte regionale vinnere ble kåret i høst etter at rundt 2000 gjester har sendt inn sine forslag til de gode spisestedene langs veien. 173 spisesteder var med i konkurransen om å bli årets beste spisested langs veien. Etter et omfattende arbeid med vurdering av mat og servering ved kafeer, restauranter og kroer langs norske veger, ble de åtte regionale vinnerne kåret.

De regionale vinnerne tilbyr spennende mat med lokal identitet, basert på lokale og regionale råvarer.

Stolte mattradisjoner

De regionale vinnerne er: Bios Cafe på Storslett, Lofoten Turistsenter i Leknes, Smia Fiskerestaurant i Kristiansund, Gloppen Hotell i Gloppen, Byrkjedalstunet Hotell i Gjesdal, Ingers Kro og restaurant på Hovet, Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær og Fredriksten Vertshus Curtisen i Halden.

- Det har dessverre vokst seg frem en forståelse at det bare skal spises hamburgere og pommes frites langs veien, men det er mange gode norske spisesteder som vi ønsker å fremheve. Innovasjon Norge ønsker med Ganefart å sette fokus på det som er norsk og heve stoltheten omkring mattradisjonene våre, understreker Elin Hjortland i Innovasjon Norge.

Ganefart 2008 er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS