Fleischers Hotel 2

Brann i Fleischer`s Hotel

Ærverdige Fleischer's Hotel på Voss fikk store skader etter en brann natt tirsdag kveld. Først ved tretiden natt til onsdag hadde brannvesenet kontroll på brannen i hotellet fra 1889. Den tragiske brannen skal ha startet i en frityrgryte på kjøkkenet, og spredte seg videre til ventilasjonsanlegget i kjøkkenavdelingen.

Publisert

- Det brenner i taket over kjøkkenet, i etasjeskillet mellom første og andre etasje. Der skal vi inn med røykdykkere, som skal lage hull her og fylle det med vann, sa brannsjef David Skjerven på Voss til Bergens Tidende ved 01.30-tiden på natten.

Han forteller videre at vannskadene er enorme, og at det har stått 10 centimeter med vann i spisesalen.

Totalt deltok over 20 brannmenn i slukningsarbeidet.

Evakuert til nabohoteller

Hotellgjestene ble evakuert til Park Hotell Vossevangen, som ikke ligger så veldig langt unna Fleischer's. Der var det i går kveld navneopprop. I tillegg ble noen gjester losjert på Jarl Hotel.

- Vår hovedoppgave har vært å ta hånd om våre på våre gjester. Jeg vet ikke hvor omfattende skadene er, men det er klart det ikke er kjekt å oppleve dette, sier hotelldirektør Knut Kettermann til avisen.

- Da brannalarmen gikk fikk vi fort beskjed om at dette ikke var en brannøvelse, men en evakuering. Det var ingen stor dramatikk, alt gikk veldig greit for seg, sier Henry Simonsen, som var gjest på hotellet.

Ingen personer kom til skade i brannen, opplyser politiet.

Historisk hotell

Fleischer's Hotel på Voss ble bygd i 1889 og er oppført i sveitserstil. Hotellet har 115 rom og er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder. Fleischer's driver for tiden med gravearbeid i forbindelse med utvidelse av hotellet.

Historisk trehotell hardt rammet av brann

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS