Mikael Jansson og Vibeke Visnes nett

Cruiselunsj på Visnes Hotel

Sommersesongen er i gang på sesonghotellet Visnes Hotel i Stryn, som tjener godt på cruisegjestene. Innehaverne Michael Jansson og Vibeke Visnes forteller at en sjettedel av omsetningen kommer fra cruiselunsj-gjester.

Publisert

Se bildeserie fra idyllen på Stryn

- Ja, cruisetrafikken genererer absolutt en del trafikk til oss. Båtturistene kjøres hit i buss fra cruisehavnene.

- For vår del blir det i første rekke Hellesylt, fem mil unna. Hit kommer de for å spise lunsj, se på de spesielle bygningene og naturen, Når cruisegjestene ser de bygningene vi har her, blir de helt ville! sier innehaver Vibeke Visnes smilende.

- Jeg har inntrykk av at cruiselunsj er en ny nisje for mange spisesteder og særegne hoteller. Hos oss har i alle fall dette i alle fall tatt av nå, sier Visnes.

Franskinspirert meny

Men i restauranten på Visnes Hotell er det langt fra bare besøk av cruisegjester. Også lokalbefolkningen vet å sette pris på det ærverdige stedet.

- Våre spisegjester er en blanding av cruiselunsj-gjester, folk som bor på hotellet og lokalbefolkningen, forteller Visnes.

"

- Vi legger stor vekt på at våre gjester skal ha en kulinarisk opplevelse hos oss. I den forbindelse bruker vi lokale råvarer med utgangspunkt i det franske kjøkken. Jeg er glad i hvordan maten tilberedes i Frankrike, sier Vibeke Visnes, som selv har bodd i gourmetlandet.

- Her lages alt fra bunnen av, og vi baker også alt selv, presiserer Visnes.

Anerkjente kokker

Hver sommer knytter Visnes Hotell til seg anerkjente kokker, som skal sørge for at gjestene får noe utenom det vanlige. Sist sommer var det to finske anerkjente kokker, Pepi Aralehto og Ari Ruoho, henholdsvis årets kjøkkensjef i Finland i 2000 og 2003, som kokkelerte på kjøkkenet på hotellet.

- Vi legger listen høyt. Maten skal presenteres på skikkelig vis. Samtidig har vi ikke lagt oss på fine dining-stilen. Det er mer brasserie-stil over restauranten her på Visnes, sier hun.

Sjette generasjon

Vibeke Visnes er sjette generasjon Visnes som driver stedet, og er nå vertskap sammen med ektemann Mikael Jansson.

Også Vibekes mor Kristin er med på laget. Hun sørger blant annet for nybakte rundstykker og nyrørt syltetøy til frokost.

Når det ikke er hotellsesong, arbeider Vibeke som terapeut.

- Vi er avhengig av å ha noe annet å gjøre utenom sesongen, sier de to.

Økt omsetning

Men det tar tid å bygge opp økonomien. Etter at Mikael og Vibeke tok over i 1999, og samtidig innlemmet nabobygget Villa Visnes i virksomheten, har omsetningen økt fra en halv million kroner i året til 2,5 millioner kroner. Det var de helt avhengige av om det skulle gå rundt.

Visnes Hotell har i høysesong i sommerferien, men hotellet har åpent fra 1. mai til 1. oktober.

- De aller fleste av de gamle trehotellene må stenges om vinteren, og vi har ikke verken kapasitet eller økonomi til å holde hotellet i drift vinterstid. Strømutgiftene blir for store, og bygningsmassen trenger omfattende vedlikehold hvis vi skal ha åpent også om vinterstid. sier Vibeke Visnes.

Les mer om Visnes Hotel og Villa Visnes i Horeca nummer 3.

"
Powered by Labrador CMS