Storlien kart

Hele skibygda Storlien er til salgs

Svenske Lars Nilsson har lagt ut så å si hele den svenske grensebygda Storlien til salgs. Vil du bli eier av det svenske skistedet, er det bare å punge ut 365 millioner svenske kroner, eller om lag 310 millioner norske kroner.  

Publisert

Høyfjellshotellet, skitrekket og store tomtearealer er nå til salgs, melder Østersunds-posten.

Lars Nilsson fra Helsingborg i Sør-Sverige har skaffet seg kontroll over stort sett hele samfunnet på Storlien, samtidig som han kjøpte høyfjellshotellet for snart ti år siden. Nå vil ha selge alt sammen.

Dette skal selges

Og alt som skal selges er dette:

* 2.900 hektar utmark

* Storliens Högfjällshotell med 200 rom og 500 senger

* Skianlegg med ni heiser og 24 nedfarter

* "Gamle" Konsum midt i Storlien sentrum

* Leilighetshotell med 72 leiligheter

* Rett til å bygge butikker like ved innkjøringen til Storlien, med nye Konsum som nærmeste nabo.

"Dette er en unik mulighet til å sikre seg et helt fjellanlegg der man i prinsippet kan kontrollere utviklingen av et helt tettsted til et blomstrende grensehandelssted der de besøkende alt i dag består av 95 prosent kjøpesterke nordmenn", skriver megleren i sin internett-markedsføring av salget.

Grensehandel

Storlien ligger like ved den norske grensen, i nærheten av Meråker og ikke så alt for langt unna Trondheim.

I prospektet fra megleren som skal stå for et eventuelt salg beskrives salget som «en unik mulighet til å erverve et helt alpinanlegg hvor en kan «kontrollere» en hel bys utvikling» til en blomstrende grensehandel hvor besøket allerede i dag består av 95 prosent kjøpesterke nordmenn.»

De Stockholms-baserte meklerne markedsfører også høyfjellshotellet i Trillevallen som også eies av Nilsson. Dette er til salgs for 55 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS