La-Dolce-vita

La dolce vita på Aker Brygge

De glade liv på Aker Brygge: Eataly er et konsept som er tilpasset det nordmenn liker aller best å spise når de skal på restaurant, nemlig italiensk og pizza. Det sa markedssjef Tiril Zelow Bliksmark i Umoe konseptrestauranter da den nyskapningen tirsdag åpnet offisielt i lokalene som tidligere huset den kreolske restauranten Jimmy’s.

Publisert

Se bilder fra åpningen her.

Hun beskrev det nye konseptet entusiastisk: - Vi vil at Eataly skal bli en møteplass for folk som er glad i god og rimelig mat. Laidback og god atmosfære og interiør. Rask og blid service. Bred meny. Ferskrevet parmesan og nykvernet pepper på alle retter. Nesten alle viner også å få som glass. Gjennomgående lave priser.

Prontolunsj

- Og et lunsjkonsept vi er utrolig stolte av: Prontolunsjen blir servert på maksimum 12 minutter, garanterer vi, sa Zelow Bliksmark.

Umoes nye merkevarerestaurant vil overveiende sannsynlig bli et kjedekonsept, hvis det slår an.

Gjorde hjemmeleksen

Umoe Uteliv gjorde på forhånd hjemmeleksen og undersøkte Kari og Ola nordmanns utelivsvaner i samarbeid med Sifo. Det franske kjøkken falt helt igjennom; flertallet ville ha pizza og pasta og retter basert på italienske råvarer. Type mat, service og atmosfære er viktigst ved valg av restaurant.

Sterkt italienskinspirert

Konklusjon: Eataly ble en sterkt italienskinspirert restaurant, med stor pizzaovn, høye vinhyller, med 150 sitteplasser inne og 170 ute i sommerhalvåret. Realiseringen av prosjektet, med full ombygging, har tatt ni måneder.

Trimmet driften

I noen uker før den offisielle åpningen ble driften trimmet med adgang for gjester som betalte halv pris for alt på menyen, unntatt alkoholholdig drikke. Det ga nyttig erfaring og grunnlag for finpuss før åpningen.

Konsepterstaurantene

Umoes konseptrestauranter, i tillegg til Eataly, er Beach Club (American Diner-konsept, vegg-i-vegg), Fru Hagen, Café Con Bar, Südost, Bistro Brocante, Fellini, Colletts Café, Viking Pub, Venterommet, Sidesporet og Stopp Pressen.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS