Refsnes Gods

Matvegen langs fjord og kyst og fra sør til nord

Matvegen ble introdusert av De Historiske Hotel og Spisesteder for et par år siden, med 15 spisesteder og overnattingssteder på aksen fra Øst til Vest. Nå er listen utvidet til 35 spisesteder i form av Matvegen Sør til Nord og Smak av kyst og fjord. 13 av 19 fylker er representert på listen.

Publisert

Det er medlemmer av foreningen Historiske Hotel & Spisesteder som kan kvalifisere seg til å være en del av Matvegen, som skal være en garanti for veifarende om at dette er spisesteder godt over gjennomsnittet, og som serverer mat etter lokale skikker og råvaretilgang.

Les også: Matvegen åpnet i 2007.

Seks kriterier

Det er seks kriterier som må innfris for å bli en del av Matvegen: Spisestedene må ha en dagens meny basert på lokale råvarer, sesongvariasjon skal gjenspeiles i menyen og alle lokale råvarer skal være sporbare, menyen skal presenteres muntlig, vinlisten skal være samstemt med menyen og skal også være et godt utvalg norske akevitter.

I tillegg skal selve serveringsstedets og husets historie være tilgjengelig for gjestene.

Øst til vest

"

Matvegen Øst til vest er også oppdatert fra den opprinnelige versjonen. Lysebu og Det Gamle Raadhus er nye steder. Øst til Vest inneholder følgende steder:

Statholdergaarden, Ekebergrestauranten, Café Engebret, Det Gamle Raadhus, Frognerseteren, Lysebu, Vertshuset Bærums Værk, Sundvolden Hotel, Fossheim turisthotell i Lom, Walaker Hotell i Solvorn, Kviknes Hotel i Balestrand, Bryggen Tracteursted og Fløien Folkerestaurant i Bergen, Solstrand Hotel & Bad i Os, Utne Hotel ved Hardangerfjorden, Fleischers Hotell i Voss og Dr. Holms Hotel på Geilo.

Sør til nord

Matvegen Sør til nord er nylansert i år, og inneholder følgende steder:

Vertshuset Curtisen i Halden, Refsnes Gods på Jeløya, Seljord Hotel, Dalen Hotel, Kongsvold Fjeldstue på Dovre, Vertshuset Røros, Selbusjøen Hotell & Gjestegård, Palmehaven Restaurant i Trondheim, Fru Haugans i Mosjøen, Anker Brygge i Lofoten og Reine Rorbuer i Lofoten.

I tillegg inngår Statholdergaarden, Ekebergrestauranten, Café Engebret, Det Gamle Raadhus, Frognerseteren, Lysebu, Vertshuset Bærums Værk og Fossheim turisthotell i Lom også i denne Matvegen (de er også med i Matvegen - Øst til vest).

Smak av kyst og fjord

Også Smak av kyst og fjord er nylansert denne forsommeren, og der finner du følgende steder:

Restaurant Sjøbua i Ålesund, Strand Hotel Fevik, Fengselet Mat og Vinkjellar i Leirvik på Stord, Kronen Gaard Hotell i Sandnes, Lothes Mat og Vinhus i Haugesund og Gloppen Hotel i Sandane.

I tillegg inngår Bryggen Tracteursted og Fløien Folkerestaurant i Bergen, Walaker Hotell i Solvorn, Kviknes Hotel i Balestrand, Utne Hotel ved Hardangerfjorden, Solstrand Hotel & Bad, Anker Brygge og Reine Rorbuer i Lofoten og Fru Haugans i Mosjøen i Matvegen - Smak av kyst og fjord.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS