Markus Nagele1 Major Stuen

Storfornøyd med Hellstrøm-oppvask

Forrige torsdag så over 300 000 seere TV-3 programmet Hellstrøm rydder opp. Da fikk Fru Inger i Trondheim så ørene flagret. I kveld er det Major Stuen i Gamlebyen i Fredrikstad som får sin dom. Innehaver og daglig leder Markus Nagele er storfornøyd med det Eyvind Hellstrøm har hjulpet til med i den ærverdige restauranten.  

Publisert

Forrige torsdags program endte med en frustrert og oppgitt Eyvind Hellstrøm, som kom tilbake til Fru Inger i Trondheim etter tre uker, og alt var slik det var før Hellstrøm ryddet opp noen uker i forveien.

I kveldens episode derimot, viser Markus Nagele ydmykhet, og den ærverdige restauranten i Gamlebyen opplever en ny vår.

- Jeg har drevet dette stedet i 18 år, og visste ikke helt veie videre. Jeg trengte nye impulser. Da TV3 kontaktet oss, var det nesten som å vinne i lotto. Dette ga oss en fantastisk mulighet til å utvikle oss positivt, sier en fornøyd Nagele.

Trengte fornyelse

Restauranten har gått med overskudd i mange år, men det har gått i den gamle tralten, og stedet trengte fornyelse. Nå står Major Stuen frem i helt ny drakt - men den gamle gode sjelen er med videre.

- Jeg får mye pepper i kveldens episode, men har lært utrolig mye av dette. Det er hard kost når det pågår, men jeg skjønner jo at kritikken er berettiget, sier Nagele.

Arbeidsglede og inspirasjon

Hellstrøms tilstedeværelse har ført til en ny giv i restauranten i Gamlebyen.

- Personalet har fått tilbake arbeidsgleden. Både de ansatte og undertegnede har fått inspirasjon til å jobbe videre, sier Markus Nagele.

Etter at Hellstrøm var på besøk, sørger han selv for ferske råvarer. Ofte tas turen ut til Fjordfisk på Utgårdskilen på Hvaler, der fersk fisk hentes til restauranten.

- Bare det å hente fersk fisk der ute gir inspirasjon, forteller Nagele.

Fiskerestaurant

- Hva har skjedd med restauranten etter Hellstrøms besøk?

- Nå lages all maten fra bunnen av, og vi bruker ferske råvarer. All halvfabrikata er kuttet ut. Etter Hellstrøms besøk kan vi nå si at vi er en 80 prosent fiskerestaurant. Vi har fra å være en kafeteria blitt en ordentlig restaurant. Og responsen fra våre kunder er fantastisk, sier Nagele.

I tillegg er lokalene ommøblert, og malt om

Gjester i kveld

I forbindelse med visningen av programmet på TV3 i kveld har Markus Nagele og Major Stuen invitert nærmere 70 gjester til en festmiddag på "nye" Major Stuen.

- Vi har fått utrolig mye positiv respons etter at vi ble nye, sier Nagele.

Forhåndsomtalen

I TV3 forhåndsomtale av programmet i kveld heter det:

"Gamle, ærverdige Major-stuen, eller Majoren på folkemunne, ligger i gamlebyen i Fredrikstad. Stedet har vært åpent i en mannsalder og innehaver Markus legger mye stolthet i driften. Men stolthet alene er ikke alltid nok, og nå må Hellstrøm ta turen for å rydde opp på en restaurant som later til å ha gapt over for mye. Den voldsomme variasjonen på menyen forhindrer kokkene fra å kunne følge opp hver enkelt rett tilstrekkelig. Dermed møter gjestene halvfabrikata og dårlige råvarer. Eyvind Hellstrøm blir mildt sagt forbauset når han oppdager at restauranten importerer frossenfisk fra utlandet, selv om et av Norges beste fiskemottak ligger bare et par steinkast unna"

Du kan lese mer om restauranten på http://www.majoren.no/. I tillegg er det mye informasjon å finne på http://www.majorensvenner.net/.

"
Powered by Labrador CMS