Jonas-Hillergren

Foster\'s skal selge direkte

Foster's Group Limited (Foster's) går over til direkte salg, markedsføring og distribusjon av sin ledende vinportefølje i Norge, Sverige og Finland, som er de viktigste markedene i Norden, fra begynnelsen av 2009

Publisert

Foster's-konsernets økte markedsnærvær vil gi dem en plassering blant de tre største vinleverandørene i hvert marked, og gjør det mulig å bygge videre på den allerede sterke posisjonen til fremtredende merker som Lindemans, Penfolds, Beringer, Rosemount og Wolf Blass.

"Vi har en enestående vinportefølje og en kategoriledende posisjon i Norden. Denne overgangen til større direktekontroll over salg og distribusjon legger grunnlaget for fortsatt suksess", sier Richard Trimby, Foster's Commercial Director for Continental Europe.

Som følge av denne endringen avslutter Foster's nå samarbeidet med sin nordiske distributør V&S Group (V&S), som nylig ble kjøpt opp av den verdensledende drikkevareprodusenten Pernod Ricard.

"Selv om vi har hatt et godt samarbeid med V&S, føler vi nå at tiden er inne for å ta neste steg i vekstfasen ved å opprette en egen regional salgsorganisasjon," sier Richard Trimby.

Foster's aktiviteter i det nordiske markedet skal ledes av administrerende direktør Jonas Hillergren, og det arbeides nå med å utvide selskapets lokale salgs- og markedsteam. Overgangen til den nye organisasjonen er planlagt fullført innen mai neste år.

"Dette er et spennende steg for Foster's. Med vår sterke vinportefølje, målrettede fokus og ekspertise er vi godt rustet for å kunne utvide driften vår i fremtiden," sier Jonas Hillergren, Foster's administrerende direktør for Norden.

Foster's har opprettet lokale avdelinger i hvert av de nordiske markedene (Norge, Sverige og Finland) og kommer til å benytte seg av en logistikkleverandør for å håndtere den lokale kundeservice- og leveransekjeden. Mens selskapet skal styre distribusjonen til vareutsalgene (de nordiske monopolene) direkte, skal de fortsette å samarbeide med distribusjonspartnere innen bar- og restaurantbransjen og på området duty free.

Virksomheten i det norske markedet skal ledes av nåværende salgsdirektør Martin Tobiasson, og det nordiske markedsteamet skal ledes av Martin Erlandsson, som vil være stasjonert ved det nordiske hovedkontoret i Stockholm.

Foster's fortsetter samarbeidet med V&S / Pernod Ricard i en overgangsperiode de kommende månedene. Overgangen til den nye organisasjonen er planlagt fullført innen mai 2009.

Powered by Labrador CMS