Horeca omslag 0608

Horeca nummer 6 på vei

Årets sjette utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Det 92-sider store bladet er spekket med informasjon, reportasjer, tips og råd til alle i horecabransjen. Vi har blant annet sett nærmere på landets første skolerestaurant, Hundsund skolerestaurant ved Fornebu. Temadelen denne gangen er viet storkjøkken.

Publisert

Liselotte Bjelke og Snarøya kvinne- og familielag har i flere år arbeidet for å få i stand varm lunsj til skoleelevene.

Denne høsten var skolerestauranten en realitet, og i god tid før skolestart var også Norges første skolerestaurantsjef, Ove Sjåstad, på plass på kjøkkenet.

Opplagte elever

Tilbakemeldingene så langt er svært positive, både fra elever, foresatte og lærere, som opplever mer opplagte elever den siste halvdelen av skoledagen.

De aller fleste elevene på Hundsund Grendesenter er med på den frivillige abonnementsordningen, som gir elevene mulighet til sunn og ernæringsrik mat i det store frikvarteret hver eneste dag.

Kulinarisk Akademi

Gastronomisk Institutt gikk inn i historien i juni. Da gikk det hele konkurs, og i sommer er det blitt arbeidet iherdig for å få etablert erstattere. I Stavanger endte det med Kulinarisk Institutt, mens Gis gamle Oslo-avdeling nå er blitt til Kulinarisk Akademi. Vi har tatt en prat med den nye daglige lederen Thomas B. Nilsen.

To store temadeler

Horeca nummer 5 har to store temadeler. Den ene omhandler storkjøkken, og vi har blant annet besøkt St. Olavs Hospital i Trondheim. Den andre delen omhandler klippfisk.

Vi har dessuten et lite tema på cognac i dette nummeret.

I institusjonsdelen har i avlagt Haukeland Universitetssykehus et besøk.

Hvis ikke pasienten kommer til maten, må maten komme til pasienten. Det er ledetråden for mat i pasientbehandlingen ved sykehuset, som har vedtatt en overordnet ernæringsstrategi for å motvirke underernæring.

Reportasjer

Det drives utallige serverings- og overnattingssteder landet rundt. Steder som ligger inntil fartsårer som E18 og steder som ligger langt unna trafikkert bilvei. Englegaard i Tvedestrand ligger like inntil hovedveien mellom Oslo og Kristiansand, mens turisthytta Svukuriset ligger i Femundsmarka. Også Søndre Løsset i Åmot er et sted utenfor allfarvei. Det er et nytt kurs- og konferansested. Det samme gjør det meget spesielle Dalen Hotel i enden av vannet Bandak Vest-Telemark.

Alle stedene kan du lese om i dette nummeret.

Maldivene-restaurant

Ellers kan du lese om en meget spesiell restaurant på ferieøya Full Moon resort på Maldivene, der de faktisk ønsker færrest mulig gjester (!!), Stangekylling, ølbryggeriet Den Nøgne Ø, Restaurant Victor i København og "nye" Culinor i dette nummeret.

Typebedrift denne gangen er Britannia Hotel i Trondheim, og vi har også portrettert hotelldirektøren på hotellet, Frode Hofstad.

Mye småstoff

I tillegg til flere andre store artikler er det ellers mange sider med vanlig fast småstoff i form av våre spalter Kontinental Bar, Bransjenytt, Nytt om navn, Produkter, Websiden og Verden Rundt.

God lesning!

Ønsker du abonnement på Horeca kan du bestille det her.

Eller kjøp siste utgave av Horeca her.

"
Powered by Labrador CMS