NM i grilling2 Tres Diablillos
NM i grilling2 Tres Diablillos

Tres Diablillos - Norges beste grillere

Norges beste grillere kaller seg Tres Diablillos, og kommer fra Oslo og Langhus i Akershus. Under lørdagens norgesmesterskap i grilling imponerte laget dommerne med djevelsk gode miniburgere.

Publisert

Jan Ivar Nykvist, Gro Odden Skar og Marius Eriksen kan kalle seg djevelsk gode etter at de ble kåret til Norges beste grillere på lørdag. (Foto: Caroline B. Ellingsen)

Jan Ivar Nykvist, Gro Odden Skar og Marius Eriksen stjal showet med gjennomførte djevelkostymer og en enorm heiagjeng under lørdagens grill-NM. Men det var først og fremst de spennende smakskombinasjonene som brakte dem helt fram til pallen og pokalen som beviser at de er landets beste grillere.

- Vi har levert uvante smakskombinasjoner. Spareribsen lagde vi med lakris og kirsebær. I kategorien burger ville vi skille oss ut med delikate miniburgere med en fantastisk god tomatsaus, forteller lagleder for Tres Diablillos, Jan Ivar Nykvist.

Smakfullt norgesmesterskap

Etterlengtet sol på blå himmel skapte en perfekt ramme for årets grill-NM, som ble arrangert på Grünerløkka i Oslo på lørdag. 25 entusiastiske grill-lag stod i os og solsteik, mens de kjempet om seieren i dette sjette norgesmesterskapet i grilling. Samtidig kunne publikum glede seg over gratis pølser og smaksprøver fra deltakerne.

Stor interesse fra publikum

Arrangør Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt var svært fornøyd med mesterskapet, og fremhever interessen fra publikum som ekstra gledelig.

- Folk er nysgjerrige og lærevillige. Det er utrolig morsomt å arrangere norgesmesterskap når så mange er interesserte i det vi driver med, sier Teigen. Nærmere 2500 pølser ble grillet og delt ut gratis til grillglade publikummere.

Seks klasser

I løpet av dagen ble det konkurrert i seks forskjellige klasser, i tillegg til at mesterskapets beste grillstand skulle kåres. Fagjury og folkejuryens stemmer talte 50-50 i hver av kategoriene.

- Grilling er en folkesport, og da er det også naturlig at det ikke bare er proffer som skal utnevne vinnerne. Det er like viktig å lytte til de som faktisk spiser grillmaten som serveres, nemlig hver og en av oss. Derfor teller folkejuryens stemmer like mye som fagjuryens, forteller Teigen.

Fornøyd grillkonge

Hoveddommer og grillkonge Craig Whitson er imponert over nivået i årets norgesmesterskap. - Sammenlignet med tidligere år, vil jeg si at nivået er hevet. Jeg har spist en del grillmat i dag som jeg gjerne kan spise om igjen, sier Whitson.

Han forklarer at flere av lagene har blitt flinke til å tenke presentasjon av maten, og at det gjør maten ekstra fristende for dem som skal spise den. - Dette norgesmesterskapet viser hva grilling virkelig handler om. Her er det ikke kjøttbransjeteam som stiller, det er vanlige folk som liker å grille. Lagene stiller opp med kostymer og godt humør, og de utstråler stor glede. Det er nettopp det grilling handler om, fellesskap og matglede, sier grillkongen.

Resultater

Resultater Norgesmesterskap i grilling 2009:

Beste burger

1) Tres Diablillos

2) Gourmetguttene

3) Brødrene Jacobsen Grill Team

Grilltallerken med lammecarré

1) Nord og Sør BBQ Team

2) Rått Kjøtt Parti

3) Brødrene Jacobsen Grill Team

Storfe Mørbrad

1) Krosby Family Burningteam

2) Gourmetguttene

3) SPAR-ribs

Spareribs

1) Brødrene Jacobsen Grill Team

2) Krosby Family Burningteam

3) Gourmetguttene

Utfordringen

1) GeRILLJAN

2) Edge Easy Riders

3) Børregjengen

Beste grillstand

1) Skjærgårdspiratene

2) Krosby Family Burningteam

3) Frustrerte Bondepiker

Grillsaus

1) Frustrerte Bondepiker

2) Krosby Family Burningteam

3) Tres Diablillos

Norgesmester i grilling 2009

Jan Ivar Nykvist, Gro Odden Skar og Marius Eriksen kan kalle seg djevelsk gode etter at de ble kåret til Norges beste grillere på lørdag. (Foto: Caroline B. Ellingsen)

1) Tres Diablillos

2) Krosby Family Burningteam

3) Rått Kjøtt Parti

(Pressenytt)

"
Powered by Labrador CMS