Quality Hotel Statt

Storbrann i svensk Stordalen-hotell

Rundt klokka fire i natt brøt det ut en storbrann på Petter Stordalen-drevne Quality Hotel Statt i Eskilstuna i Sverige. Samtlige av de 113 hotellgjestene ble reddet ut, men tre personer ble skadet i brannen. Brannen startet i hotellrestauranten, og politiet mistenker at den kan være påsatt.

Publisert

Hotellet drives av Choice Hotels Scandinavia.

- Flere detaljer taler for at brannen kan være påtent, men mer enn det kan vi ikke si, forteller Lars Franzell, pressetalsmann ved Sörmlandspolisen ifølge svenske Aftonbladet.

Du kan se bilder fra brannen på avisens hjemmeside.

Reddet ut av nattevakten

Brannen kom raskt ut av kontroll, og det hersket full panikk på brannstedet. På det meste var det 25 brannmenn på stedet for å hjelpe til med sluknings- og redningsarbeidet, og klokken seks hadde alle hotellgjestene blitt reddet ut, melder Aftenposten.

Nattevakten får nå skryt for sin snarrådighet. Da alarmen gikk løp hun fra rom til rom for å varsle gjestene. Hotellsjef Irja Bäckström er svært fornøyd med sin dyktige nattevakt.

- Hun gjorde akkurat som hun skulle, sier Bäckstöm til Expressen.

Rystet hotellsjef

Hotellsjef Bäckström er selv svært rystet etter tragedien. - Dette føles uvirkelig, men det er noe jeg må håndtere senere.

Brannmannskaper driver fortsatt med slukningsarbeid. - Det brenner fortsatt, og vi evakuerer folk i nabobygningene, forteller Lars Franzell.

"
Powered by Labrador CMS