Grilling illustrasjon nett1

Gourmetmat på grillen

Undersøkelser viser at over fire av ti nordmenn anser seg som dyktige grillkokker. - Tør du prøve deg på å grille reinsdyrfilet, spekeskinke eller lammecarrè med chevre? lyder utfordringen fra Opplysningskontoret for kjøtt.

Publisert

Sexy og raffinert gourmetmat blir ekstra godt på grillen. (Foto: Opplysningskontoret for kjøtt)

Noen ganger er ingenting bedre enn grillede pølser med potetsalat til middag.

Andre ganger kan det være på sin plass med et godt og sammensatt måltid med raffinerte råvarer og himmelske smakskombinasjoner. Men du trenger ikke å parkere grillen av den grunn.

- Det kan være en førstegangsdate, bryllupsfeiring, gourmetklubbkveld eller rett og slett et skrytemåltid med kolleger eller venner, sier informasjonsleder i Opplysningskontoret for kjøtt, Oda Christensen. Hun forteller at mange nordmenn er amatørkokker på deltid, og bruker mye tid på gourmetmat - også på grillen.

Sexy og raffinert

- Grillen er et perfekt sted å tilberede all slags mat. En god grill, gode norske råvarer og litt utstyr er alt som skal til for å lage et svært velsmakende måltid, sier Christensen.

Likevel har grilleksperten et par ekstra gode gourmetgrilltips som kan heve måltidet fra godt til ekstra godt. Nøkkelen ligger i å finne de rette smakskombinasjonene.

Test smaksløkene

- Råvarer som reinsdyrfilèt og lammecarrè, kongekrabbe og østers kategoriserer vi som sexy på grunn av sine rene og ærlige smaker. Dette er smaker som fortjener hovedrollen i måltidet, men som godt kan hjelpes ytterligere fram ved hjelp av harmonerende smaker, forklarer Christensen.

Hun oppfordrer alle til å teste ut smaksløkene og åpne døren til et nytt og spennende matunivers.

- For mennesker som ikke har kokkebakgrunn kan en helt ny verden av forføreriske smakskombinasjoner åpne seg om du bruker tid til å øke kunnskapen om smaksløkenes oppførsel når de utsettes for grunnsmakene søtt, salt, surt, bittert og umami. sier hun.

Forslag til sexy grillgourmetmat:

* Grillet reindyrfilet med ripsgelè og rå spinat med trøffelvinaigrette

* Rugbrødskanapèer med grillet spekeskinke, grillet kongekrabbe og eplemarmelade med dill

* Grillet lammecarrè med chevre og mango-/fikensalat

* Grillspyd med banan og ananas med smeltet melkesjokolade med chili og peanøtter

* Mens du griller: Østers med bringebær og champagne

(Kilde: Matprat.no)

(Pressenytt)

"
Powered by Labrador CMS