Continental Airlines

Grønt lys for Continental Airlines

Amerikanske konkurransemyndigheter har gitt Continental Airlines tillatelse til å inngå samarbeid med United Airlines og medlemmene av Star Alliance.

Publisert

Amerikanske konkurransemyndigheter har gitt Continental Airlines tillatelse til å inngå samarbeid med United Airlines og medlemmene av Star Alliance.

Continental Airlines har fått klarsignal fra Amerikanske konkurransemyndigheter om å slutte seg til samarbeidet mellom United Airlines og åtte andre flyselskap i det internasjonale nettverket Star Alliance. Samarbeidet er en rammeavtale som knytter selskapenes tilbud og forretningsnettverk tettere sammen, som skal komme kundene til gode og gi en mer effektiv drift.

- Det er med stor glede vi har mottatt den endelige godkjennelsen fra U.S. Department of Transportation (DOT). Nå arbeides det intensivt med å forberede en problemfri overgang for våre kunder, når vi nå går over fra SkyTeam alliansen til Star Alliance. Myndighetenes godkjenning er til stor fordel for våre kunder, medarbeidere og aksjonærer, da det vil sikre global konkurranse med andre alliansenettverk, sier Larry Kellner, Continental Airlines styreformann og CEO.

Konkurrere mer effektivt

- Godkjennelsen fra DOT fremmer utviklingen av et konkurransedyktig partnerskap som vil komme forbrukerne, våre medarbeidere og markedene vi betjener til gode. United, Continental og Star Alliance selskapene vil være i stand til å konkurrere mer effektivt på et stadig mer globalt marked. Samtidig vil vi kunne gjøre en større del av verden tilgjengelig for våre kunder, forteller Glenn Tilton, United Airlines styreformann, President og CEO.

Star Alliance

Samarbeidet amerikanske konkurransemyndigheter nå har gitt tillatelse til, omfatter i tillegg til United Airlines de åtte Star Alliance medlemmene Air Canada, Austrian, bmi, Lufthansa, Scandinavian Airlines (SAS), Swiss og TAP Air Portugal

Powered by Labrador CMS