Silje Takle i action nett

Norsk jente er Skandinavias beste bartender

Den norske bartenderen Silje Takle (28), barsjef på Etoile på Grand Hotell i Oslo, fant smaken av Skandinavia, og sikret seg samtidig en unik London-sjanse i premie. For første gang er Skandinavias beste bartender kåret, og norske Silje gikk helt til topps i en knallhard konkurranse mot drevne bartenderkollegaer fra Norge, Sverige og Danmark.

Publisert

Silje Takle vant Skandinavisk mesterskap for bartendere med drinken Absolut Bestemor.

Silje Takle kan juble over å få to drinker på kartet til den prisbelønte London-baren Belowzero.

- Da jeg fikk sjansen til å være med i denne konkurransen, som heter Smaken av Skandinavia, ringte jeg venner som er kokker for å få inspirasjon. Deretter gikk jeg på jobb og satte i gang. Jeg prøvet og feilet men landet til slutt på denne oppskriften, forteller Takle.

Silje Takle

Takle (28) er barsjef på Etoile Bar ved Grand Hotel i Oslo og har jobbet som bartender i 10 år. I perioden 2001-2008 bodde hun i Stavanger, der hun jobbet som bartender og servitør på ulike restauranter og barer samtidig som hun studerte ved Norsk Hotellhøyskole. Hun er aktiv i Norsk Bartender Forening og ble valgt inn i styret der i år.

Takle har konkurrert aktivt i fire år. Hun har deltatt i NM siden 2005, og fikk muligheten til å gå på "The Elite Bartender Course JWC - Far East" i Singapore i 2007. I den sammenheng klarte Silje å kvalifisere seg til finalen i Asia Pacific Bartender of the Year.

Hun har deltatt i en mengde ulike produktkonkurranser, blant annet som norsk finalist i Women`s Cocktail Competition i 2007.

Tre fra hvert land

Silje Takle (midten) vant Skandinavisk mesterskap for bartendere.

Tre bartendere fra hvert av deltakerlandene Norge, Sverige og Danmark ble i forkant av Absolut Scandinavia plukket ut av den Europeiske Bartenderskolen til å være deltakere i mesterskapet.

Bartenderne måtte først gjennom en landsfinale for å finne smaken av sitt hjemland, før de tre vinnerne møttes til skandinavisk blandedyst. Målet med drinkene var å finne smaken av Skandinavia.

Absolut Icebar

Den første skandinaviske smaken som nå inntar barkartet til London-baren, er vinnerdrinken Absolut Bestemor (Absolut Scandinavia når den lanseres i London).

Drink nummer to er derimot ikke klar ennå. Den blir til når drinkvinneren drar til England for å mikse nye smaker i Belowzeros lokaler.

- Jeg må ringe bestemor i morgen og fortelle henne at jeg skal til London, på grunn av drinken som heter Absolut Bestemor.

Absolut Icebar ligger i kjelleren til belowzero, og er Storbritannias eneste permanente bar laget av is. Rommet holder fem minusgrader året rundt, og hvert halvår bygges det nytt interiør laget av krystallklare isblokker hentet fra Jukkasjärvi i Nord-Sverige.

Smaken av Skandinavia

Finalen i Absolut Scandinavia ble arrangert torsdag 28. mai på utestedet Fugazi i Oslo.

Juryen besto av presidenten i det Svenska Bartendergillet, Martin Bergqvist, tidligere verdensmester i bartending, Adam MacDonald fra den Europeiske Bartenderskolen i Oslo, leder av det danske bartenderlauget, Maria Watzl, Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i Apéritif og barsjef Fabrizio D`Esposito fra Belowzero.

Vinnerresepten

Her er vinneroppskriften Absolut Bestemor, som blir døpt om til Absolut Scandinavia når den kommer på menyen på belowzero i London:

Absolut bestemor:

* 3 cl Absolut Vodka * 4 cl rabarbrapuré

* 2 cl Monin cinnamon

* 1 cl Monin gomme * 2 cl sitronsaftGarnityr: Rabarbra, sukker, kanel (revet) Håndshakes

Les mer i neste nummer av Horeca (nr. 4 2009)

Du kan abonnere på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS