Hotell rømningsplan illustrasjonsfoto nett

Unge på reise bryr seg lite om brannsikkerhet

Bare et fåtall av unge under 25 år bryr seg om å velge et brannsikkert bosted eller hotell nå de ferierer. Når de kommer fram til bostedet er det også svært få som orienterer seg godt om slokkeutstyr og rømningsveier.

Publisert

Få under 25 år bryr seg om å velge et brannsikkert bosted eller hotell nå de ferierer. (Illustrasjonsnfoto)

Dette gjelder også for de som reiser med ferjer, går det fram av en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Europeiske Reiseforsikring og Norsk brannvernforening.

Eldre passer på

Mens de under 25 ikke bryr seg mye om sikkerheten, er tallene motsatt for eldre. For de over 60 er brannsikkerheten svært viktig. Hele 7 av 10 over 60 år mener det er viktig å velge et brannsikkert bosted. Nesten alle over 60 år sier de ser etter skilt for nødutganger og slokkeutstyr i korridoren når de kommer til nye hotell i utlandet.

Sjekk rømningsveiene

- Undersøkelsen avdekker at mange, og spesielt de eldre, tenker på brannsikkerhet når de er på reisefot. Det er vi veldig fornøyd med. Men litt skremmende er det at så få sjekker rømningsveiene fysisk, sier Dagfinn Kalheim, administrerende direktør i Norsk brannvernforening. Undersøkelsen avdekker at bare 1 av 10 fysisk prøver ut rømningsveiene.

Liv og død

- Dette kan være forskjellen på liv og død dersom det oppstår brann. Vi oppfordrer derfor alle til å sjekke rømningsveier og slokkeutstyr godt. Det gjelder også unge mennesker, som kan være en ekstra utsatt risikogruppe. Det beste er om du selv tester ruten for evakuering når du kommer om bord på et skip eller til et nytt hotell. Tell gjerne antall skritt til nærmeste nødutgang, sier direktør i Europeiske Reiseforsikring, Harald S. Hollerud.

- Om du skal reise til steder hvor du er usikker på om brannsikkerheten er tatt på alvor, kan det være lurt å ta med seg en reiserøykvarsler og en liten lommelykt, legger Kalheim til.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS