Gladmat 038

Fremtidens beredskapsløsning for festivaler

Under Gladmat i Stavanger patruljerer politi, brannvesen og operativ leder for helse sammen. De lanserer dette som beredskapsløsningen for fremtiden.

Publisert

Operativ leder helse Helge Lorentzen, Åge Vatnedal fra Politiet og brannmester Ole Geir Skjæveland nyter livet og samarbeidet på Gladmat. De tre myndighetspersonene som tar sine runder på Nordens største matfestival får så gode tilbakemeldinger på det tverretatlige samarbeidet, at diskusjonen nå går om dette kan bli en ordning for fremtiden. – Dersom vi skal samarbeide om vaktholdet i byen må det gjøres noe med lovhjemlene vi arbeider under, fordi vi jobber etter ulike lover og regler, sier brannmester Ole Geir Skjæveland til Gladmat.no.

Mye å hente

Åge Vatnedal fra Politiet tror det er mye å hente på effektivisering, når både helse, brann, politi og orden opptrer som ett team. – Det er mer effektivt og vi har ulike innfallsvinkler på det som skjer, påpeker han. Når det oppstår en situasjon ute på jobb en vanlig helg, kan alle bidra med sin ekspertise, og vansker kan løses bedre og mer effektivt.

Men det å jobbe sammen på Gladmat gir mer enn diskusjoner om bedre samarbeid og ressursutnyttelse. Det blir også tid til å smake på alle godsakene matfestivalen byr på. Hans Lorentzen som er operativ leder for helse har med en kurv moreller som alle koser seg med. Dessuten blir det smaking rundt hele Vågen i Stavanger. – Jeg anbefaler hvalbiff, sier Vatnedal. For ham er det en sjelden smak som han liker veldig godt.

Den erfarne politimannen er alene hjemme med kona på hytteferie, og dermed er det midt i blinken at han er på jobb under hele Gladmatfestivalen med 200.000 besøkende. – Jeg blir invitert inn til de ulike standene, og får smake mye. Utenom hvalkjøttet var det veldig godt med kombinasjonen pinnekjøtt og komler, sier han. Skjæveland syns det var deilig med kombinasjonen pannekaker og komler. – Sammen ble det helt herlig, mener brannmesteren.

Og så kommer det kebab og nanbrød servert fra standen der de tre står og forteller om sine matopplevelser. De tre nyter smakene og gomler i seg godsakene til fornøyelse av de som lager maten. – Vår oppgave å ha kontakt med folk, yte service og å være synlige, sier Vatnedal. Han liker at folk stresser ned og får ned tempoet i sommerværet.

Kjekt å være her

– Jeg har ikke sett antydning til problemer av noe slag på Gladmat, og det tror jeg kommer av at det er en så sammensatt aldersgruppe som besøker festivalen. Brannmester Skjæveland sier at folk tar det rolig. – Festløvene vet at de risikerer å treffe familie og venner, og vil ikke la en gammel tante se at de flipper ut, smiler han.

De tre hilser publikum unisont: Veldig kjekt å være her!

Powered by Labrador CMS