Eyvind Hellstrom

Hellstrøm rydder opp på kroer og gatekjøkken

Når Norges ubestridte kokkekonge for åpen TV3-skjerm trer inn i et utvalg norske restauranter – gatekjøkken og veikroer ikke unntatt – som sliter, er det klart for opprivende forandringer. Omsetningen på Oldemors Karjol steg etter TV-besøket.

Publisert

Eyvind Hellstrøm viser vei for spisestedene.

Eyvind Hellstrøm legger ikke fingrene i mellom når han rykker ut for å redde de ulike restaurantene som sliter med mangel på gjester, lav omsetning eller rett og slett dårlig mat.

Etter mange års erfaring fra et av verdens beste kjøkken vet Hellstrøm nøyaktig hva som skal til for å lykkes i den harde restaurantbransjen, og han er ikke redd for å understreke det. Med bransjetyngde, kjærlighet til faget og nese for restaurantdrift skal Hellstrøm rydde opp på alt fra såkalte gourmetrestauranter til tradisjonelle gatekjøkken, i den norske versjonen av suksesskonseptet Gordon Ramsay rydder opp. I likhet med Gordon Ramsay tar Eyvind Hellstrøm alle nødvendige virkemidler i bruk for å redde de prøvede spisesteder, noe som fort fører til konflikter, konfrontasjoner og ikke minst klare resultater.

På Oldemors Karjol

Omsetningen økte etter TV-programmet om og fra Oldemors Karjol.

19. juli var det gjensyn med Hellstrøms besøk på Oldemors Karjol ved riksvei 35 på Jevnaker, men det er ikke mange som stopper for å spise der. Innehaver Kaja er bare 28 år og bestemte seg spontant for å kjøpe kroa. Hun fikk virkelig kjenne på kroppen hvor mye arbeid som skal til for å drive et spisested. Oldemors Karjol krever beinhard innsats fra både Kaja og de rundt henne, samtidig som Kaja forsøker å skjøtte alle sine andre interesser og gjøremål. Hellstrøms tøffeste utfordring var å skjerpe Kajas fokus på spisestedet, samtidig som han må få nytenkning inn i det gammelmodige konseptet.

Omsteningen i været

Etter at programmet var vist første gang, kunne bladet Hadeland melde: ” Etter at Hellstrøm ryddet opp har omsetningen ved Oldemors Karjol gått i været. Nå skal de ansette en ekstra kokk.”

Powered by Labrador CMS