Starbucks

Starbucks tjener penger igjen

Mye tyder på at kaffebarkjeden Starbucks er i ferd med å få fart på forretningen igjen etter en økonomisk kuldeperiode.

Publisert

Starbucks tjener penger igjen etter nedfskjæringer i milliardklassen. (Illustrasjonsfoto: Odd H. Vanebo)

Starbucks’ økonomi har vært en tynn kop te i det siste. Og det kan ses andre steder end i regnskapene. 765 butikker har på verdensplan allerede slukket permanent for kaffemaskinen og er stengt, melder epn.dk.

Starbucks har med andre ord vært et selskap i krise. Det er ikke bare resesjonen som har gjort vondt. Også en betydelig konkurranse på kaffemarkedet fra fastfood-giganten McDonald`s har gjort det vanskelig for Starbucks.

Men tirsdag offentliggjorde Starbucks et, for konsernet, usedvanlig kvartalsregnskap. Resultatet tyder på at der er kommet nye bønner på kannen.

Fra minus til pluss

Tredje kvartal av regnskapsåret ga et overskudd på omkring NOK 960 millioner. I samme periode av 2008 ble resultatet negativt med omkring NOK 15 mill.

Mye tyder på at kaffekonsernet har hatt suksess med å skjære ned på kostnadene. Omsetningen i tredje kvartal av 2009 var på NOK 15,5 mrd. mot NOK 16,5 mrd. i tredje kvartal 2008. I børsmeldingen opplyser Starbucks da også,at man har formådd å skjære ned kostnadene med ca. NOK 1,1 mrd. Målet var en kostnadsreduksjon på omkring NOK 942.

Flere stenger

"Reorganiseringen av Starbucks begynner å avspeiles i våre finansielle resultater," sa styreformann og gründer Howard Schultz i en kommentar til regnskapet.

"Hele organisasjonen er forpliktet til løpende å forbedre våre kunders opplevelser som et ledemotto for fornyet vekst og stigende rentabilitet," sa han videre.

676 amerikanske filialer er allerede stengt i USA, men innen den 27. september planlegger kjeden å stenge ytterligere 124 avdelinger.

Powered by Labrador CMS