Sole hotell sjøsiden nett
Sole hotell sjøsiden nett

Sole Hotell & Herregård med 100-årsjubileum

Best Western Sole Hotell & Herregård feirer 100-årsjubileum i 2010. Svein Erik Bakke og Asle Torseth kjøpte hotellet i 2004. De startet med noe oppussing i 2005/2006, før Svein Erik Bakkes bortgang i 2006. Barna Siv Bakke Rivenes og Ulf Bakke fortsatte å drive hotellet sammen med Asle Torseth ut 2008. 1. januar 2009 overtok Siv Bakke Rivenes og Ulf Bakke hotellet 100 prosent, og eier i dag hotellet gjennom sitt heleide selskap Viking Gruppen AS.

Publisert

Sole Hotell og Herregaard feirer 100-årsjubileum i år. (Foto: Hotellet)

Vinteren og våren 2009 gjennomgikk store deler av hotellet en oppussing og rehabilitering. Resepsjonen, storstuen, baren, tv-stuen, loungen og de fleste korridorene fremstår nå som nye og elegante.

Hotellet var tidligere medlem av Norlandia-kjeden, men ble i fjor knyttet opp til Best Western.

Vertspar på hotellet på Noresund siden i september i fjor er Ralph og Kari Durhack.

70 rom

Noe av Soles 100 år lange historie samlet i resepsjonen på hotellet. (Foto: Hotellet)

”Best Western Sole Hotell & Herregaard er lokalisert ved foten av Norefjell. Norefjell er Oslos nærmeste høyfjell og kan by på flotte turopplevelser hele året. Norefjell har siden OL i 1952 hatt et av Nord Europas største og mest moderne alpinanlegg”, heter det i en melding fra hotellet.

Hotellet er røykfritt og har 70 rom, hyggelige salonger, spisestuer og en bar. I tillegg har vi badebasseng som er gratis for hotellets gjester, badstue, lekerom og solarium.

Hotellets restaurant har en flott utsikt utover Krøderfjorden.

– Vårt kjøkken er kjent for god mat og her legges det mye arbeid i å tilby smakfulle og fristende måltider, melder Siv Bakke Rivenes.

Hotell fra 1966

Sole ble bygget opp som en doktorbolig, og fremsto raskt som en flott herregård med et praktfullt hovedhus, stall, småhus og stabbur. Dr. Carlsson hadde både sitt hjem og sin legepraksis på gården helt frem til sin død i 1956.

Fra salongen på Sole Hotell og Herregaard. (Foto: Hotellet)

Frøken Løvold, som i alle disse årene hadde vært Dr. Carlssons husholderske, arvet stedet. Hun ble boende på Sole et par år, men solgte så stedet videre til Peder Rosèn. Rosèn bygde ut stedet og i 1966 åpnet han dørene for Sole Turisthotell med 30 værelser.

Siden den tid er hotellet bygget ut i flere epoker, men stedets historie er fortsatt et viktig element.

Dr. Carlssons småhus, stabbur og stall er fortsatt å finne på Sole. Hovedhuset rommer i dag en vakker spisestue som tar vare på våre tradisjoner og en flott suite med egen balkong ut mot parken.

Parken er oasen

Hotellet er omgitt av en stor park på over 20 mål, som har lang strandlinje mot Krøderfjorden.

Fra en sittegruppe i parken ned mot Krøderen på Sole Hotell og Herregaard. (Foto: Hotellet)

Om vinteren blir Krøderfjorden islagt og er godt egnet til isfiske. Skispor blir kjørt opp så fort været tillater det.

Parken har flere sittegrupper og hotellet tilrettelegger gjerne for matservering, grilling og/eller dans ute. Den er også svært godt egnet for lek og aktiviteter og hotellet har utlån av badminton, krokett, fiskestenger og annet. Det er også gode muligheter for gjennomføring av tilpassede gruppeaktiviteter og teambuilding-oppgaver.

Les mer på hotellets hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS