Claus Meyer nett

Claus Meyer til Matkulturdagen

Matkulturdagen den 12. oktober har Matkultur for barn som tema. Fra Danmark kommer gastronomisk iverksetter Claus Meyer, som nok er mest kjent som initiativtaker til det nordiske kjøkkenmanifest og medeier i Restaurant NOMA. På Matkulturdagen vil han presentere sine tanker om hvordan barn kan utvikle sansen for mat og måltider.

Publisert

Claus Meyer, gastronomisk iverksetter, kommer til Matkulturdagen 12. oktober.

Vi får blant annet høre om 100-millionerssatsingen på mat for barn i Danmark, der ny nordisk hverdagsmat skal innføres i danske skoler og hjem.

Claus Meyer setter nå kreftene inn for å gi danskene et mer smakfullt, sunnere og lengre liv.

Inspirasjon

Programmet på Matkulturdagen rommer ellers presentasjoner av en rekke prosjekter som gir norske barn en mer smakfull hverdag, fra Fiskesprell til Hundsund skolerestaurant. Opplysningskontoret for frukt og grønt satser på sunne vaner og har lansert Mathjelpen til foreldre, en fersk bok som alle førsteklassingene får ved skolestart.

Blant inspiratorene bør også nevnes Renate Bjørnsen Lindhovd fra prosjektet Sunn matglede i SFO, Andreas Viestad med sine planer om et eget matkultursenter for barn midt i Oslo og forskningsdirektør Einar Risvik som mener at gratis mat i skolen til alle under 18 vil lønne seg.

Det hele finner sted i Samfunnsalen, Arbeidersamfunnets Plass i Oslo tirsdag 12. oktober.

Du kan melde deg på ved å sende en epost til Unn Karin Olsen på uko@norskmatkultur.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS