Hard Days Night Hotel dobbeltrom Wings2
Hard Days Night Hotel dobbeltrom Wings2

Hotellprisene stiger igjen

Hotellromprisene verden over har begynt å stige igjen – for første gang på tre år. Siden 2007 registreres en gjennomsnittlig økning på to prosent, ifølge en ny undersøkelse fra Hotels.com. New York er aller dyrest – med en gjennomsnittspris på 1361 kroner.

Publisert

Prisene for overnatting på hotell stiger igjen - verden over, men enkelte byer opplever fortsatt kraftig prisfall (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

New York økte med 14 prosent sammenlignet med året før. Nå koster et rom gjennomsnittlig 224 amerikanske dollar per natt, tilsvarende rundt 1361 norske kroner.

Til tross for økte priser, faller imidlertid prisene for flere av hotellkjedene og i enkelte byer verden over er prisfallet stort.

46 prosent ned

Abu Dhabi på den arabiske halvøya sliter kanskje aller mest. I den supermoderne byen har et hotellrom blitt 46 prosent billigere i løpet av det siste året.

I følge en pressemelding har dette flere årsaker. Mange nye hoteller har åpnet, noe som igjen betyr en økning i antall hotellrom. Det har også vært et fall i antall turister som reiser til Abu Dhabi, på grunn av den økonomiske situasjonen i verden.

Billigere på Island

På Island har Reykjaviks hotellpriser også falt en del siden i fjor. Nå er det i snitt blitt 164 kroner billigere per rom om natten for de som besøker den islandske hovedstaden.

Det er Hotels.com, en av verdens største hotellsøktjenester, som har publisert undersøkelsen.

"
Powered by Labrador CMS