Arena Nord Bianca M.Johansen og Ingrid Wiesener

Rekordpåmelding til Arena Nord

Arena Nord 2010 feirer 20-årsjubileum, og NHO Reiseliv Nord-Norge og Landsdelsutvalget inviterer til storstilt arrangement i Bodø fra 21. til 23. september. Ett av arrangementene det knyttes størst oppmerksomhet til, er Arktisk Kokk 2010.

Publisert

Bianca M. Johansen og Ingrid Wiesener gleder seg over rekordpåmelding til Arena Nord 2010. (Foto: Arena Nord)

Jonathan Bukkøy Arntzen fra Fiskekompaniet i Tromsø er en av deltakerne i Arktisk kokk 2010, som arrangeres under Arena Nord i Bodø. (Foto: Arena Nord)

Arena Nord-dagene er Nord-Norges største møteplass for reiselivet, og tiltrekker seg rundt 2000 deltakere på flere arrangement i løpet av en uke. De største er konferansen Reiselivsdagene, kokkekonkurransen Arktisk Kokk og Storhusholdningsmessa.

Hvordan utvikle ei lønnsom reiselivsnæring?

Rekordpåmelding med 170 deltakere på Reiselivsdagene viser at det er stor interesse for en slik møteplass og konferanse.

Tema i år er lønnsomhet, og NHOs John G. Bernander åpner konferansen. Innovasjon Norge forteller om trender for 2011, NordNorsk Reiseliv AS deler sine erfaringer om hvordan første sommersesong har gått, og vi får høre om status for Nasjonal Booking.

- Innovasjon Norge ser det som viktig at det blir økt fokus på reiseliv i Nord Norge, og vi gleder oss til å delta på Arena Nord i Bodø”, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Gjestedøgnene øker

Overnattingsstatistikk for Nord-Norge tom juli måned viser at antall gjestedøgn på hoteller har økt med 3% sammenlignet med fjoråret. En økning i ferie og fritidstrafikken med 13% kompenserer for en nedgang i forretningstrafikken med 6%. Spesielt gledelig er det å se at antall utenlandske gjestedøgn har økt med 18% sammenlignet med 2009. Når det gjelder campingplasser og hyttegrender er det i årets 7 første måneder registrert en nedgang på 10% i fht. 2009. I og med at i antall norske overnattinger på 14% er det grunn at det dårlige sommerværet er hovedårsaken til dette.

Juryleder for Arktisk Kokk 2010 er Ole Martin Alfsen. Konkurransen finner sted i Bodø Spektrum onsdag 22.september.

- En samlet økning i utenlandstrafikken på 6 % gir et godt utgangspunkt for videre satsing. Solheim poengterer imidlertid at økt lønnsomhet er næringens største utfordring. Dette er bakgrunn for at lønnsomhet er hovedtema på årets konferanse, sier avdelingsdirektør Geir Solheim i NHO Reiseliv Nord-Norge.

Hvem er Nord-Norges beste kokk?

Seks kokker fra Nord-Norge er i innspurten i forberedelsene til å delta i konkurransen Arktisk Kokk i Bodø under Arena Nord 2010.

- Å forberede seg til å delta i en slik konkurranse er en helt annen måte å jobbe på en slik vi kokker gjør til vanlig, sier deltakende kokk fra Fiskekompaniet i Tromsø, Jonathan Bukkøy Arntzen.

- Du må tenke på en annen måte enn du gjør når du jobber med a’la carte meny, her er det mer fokus på timing og temperatur. Jeg er veldig spent, men satser selvsagt på å vinne, sier han videre.

Årets råvarer er tørrfisk til forretten, reinsdyr flatbiff og Mack Bok-øl til hovedretten og sagogryn og tyttebær til dessert. Samarbeidspartnere i år er: Innovasjon Norge, Macks Ølbryggeri og Nordland Fylkeskommune.

Juryleder er Ole Martin Alfsen kjent fra TVNorge programmet ”4-retters middag.” Konkurransen finner sted i Bodø Spektrum onsdag 22.septemer.

Les også: Svalbard-kokk ble Arktisk Kokk 2009

Deltakere i Arktisk Kokk 2010 er:

- Alexander Øynes, LystPå, Bodø

- Øyvind Hatlehol, Rica Hotel Alta

- Thomas Nilsen, Lovund Rorbuhotel, Lovund

- Frank Robin Kristoffersen, Tinja Fjellgård, Narvik

- Jonathan Bukkøy Arntzen, Fiskekompaniet

- Pontus Lindroth, Huset, Longyearbyen

Les mer på www.arenanord.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS