First Hotel Flesland
First Hotel Flesland

First Hotels på Flesland

First Hotels skal bygge et nytt moderne konferansehotell på Bergen Lufthavn, Flesland. Hotellet skal stå klart i løpet av 2012.

Publisert

Det nye hotellet skal ligge rett ved den nye terminalen på Flesland. (Illustrasjon: Halvorsen & Reine)

– Byggingen av First Hotel Flesland i Bergen markerer det første skrittet på vei inn i en ny og spennende vekstperiode for First Hotels. Med gangavstand til terminalbygningen på Flesland, vil First Hotel Flesland bli ett av de mest moderne og effektive møteplassene i Norge, sier ansvarlig for business development Simen Haare i First Hotels.

Planlagt byggestart er planlagt til årsskiftet 2011. First Hotel Flesland vil få store og moderne konferansefasiliteter med kapasitet på opptil 700 personer, og 248 rom fordelt på rundt 12 000 kvadratmeter. Hotellet vil i tillegg ha egen restaurant og fitnessavdeling, samt parkeringsanlegg. Hotellet skal etter planen stå klart i løpet av 2012, i god tid før den nye flyplassterminalen ved Flesland åpnes i 2013.

Det nye hotellet skal ligge i gangavstand fra terminalbygget, og får 248 rom i tillegg til konferanselokaler til 700 personer.

Ny terminal

I 2013 åpner det nye terminalbygget på Flesland, og hotellutbyggerne tror dette kommer til å skape høyere aktivitet rundt flyplassen. Det er BGO Bygg som blir eiere av nybygget på Flesland, men hotellet skal drives av First Hotels.

- Både næringslivet og reiselivet i Bergen og på Vestlandet ellers er i vekst. Behovet for konferanselokaler og overnattingsmuligheter vil øke når lufttrafikken til og fra Bergen vokser, sier ansvarlig for business development Simen Haare i First Hotels i en pressemelding.

First Hotels utvider

Det nye hotellet er også et signal om ekspansjon fra First Hotels, som har hatt lite nytt å by på mens de andre store hotellkjedene i Norge har ekspandert kraftig.

- Byggingen av First Hotel Flesland i Bergen markerer det første skrittet på vei inn i en ny og spennende vekstperiode for First Hotels. Med gangavstand til terminalbygningen på Flesland, vil First Hotel Flesland bli ett av de mest moderne og effektive møteplassene i Norge, sier Haare.

Hotellet er tegnet av arkitektene Halvorsen & Reine, som har latt seg inspirere av First Hotel G i Gøteborg.

Byggingen starter i januar neste år, og hotellet skal stå ferdig i løpet av 2012. Bygget skal oppføres av Betonmast, skriver Bergens Tidende.

"
Powered by Labrador CMS