Brasserie Quest Salmalaks1

Franske kokker vil lære mer om Salmalaks

Denne uka er fem franske toppkokker i Norge og Bergen for å lære mer om Salmalaks og annen norsk sjømat.

Publisert

Salmalaks på menyen - i Frankrike. (Foto: Privat)

På programmet står besøk på Bremnes Seashore hvor Salmalaksen produseres, og her skal delegasjonen få se alt fra smoltproduksjonen, oppdrettsanlegg og selve produksjonen av Salma, som kun tar fire timer fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig til eksport i vakumforpakning, opplyser Eidis Biehler, som er ansvarlig for opplegget.

Bergen i laks

- Lørdag skal kokkene får ta Bergen nærmere i øyesyn og kokkelere på intimrestauranten Søtt+Salt, mens de fem damene demonstrere Salma med fransk tvist i tre ulike butikker i Bergen.

Eidis Biehler. (Foto: Morten Holt)

- I Frankrike kan du idag kunne smake Salma på et 50-talls restauranter og eksklusive butikker som Bon Marché i Paris. Hallene i Lyon gir dessuten den vanlige forbruker mulighet til å kjøpe direkte, forteller Biehler

Franske toppkokker

Dette er de franske kokkene som nå gjester Norge:

Eric Briffard – Executive chef på George V/Four Seasons i Paris. Four Seasons er et av Paris’ palace og regnes blant verdens beste hoteller. Eric Briffard har gått i skole hos Frankrikes beste kokker, har jobbet både i Frankrike og i Japan. Er lidenskapelig opptatt av sjømat, veldig glad i japansk mat - og oppdaget Salma tilfeldigvis i sin lokale fiskebutikk når han skulle handle laks til helgen sammen med sin japanske kone.

Patrick Goimbault, chef - “Saut de Loup” (Louvre/Paris), en trendy restaurant i Louvre-bygningen med uteterrasse. Her går jet-set’en og kunstnere. Har servert Salma i to-tre måneder. Goimbault gir laks teryaki en helt ny mening når den serveres med Salma.

Brasserie Quest i Lyon har satt Salmalaks på mennyen. (Foto: Privat)

Eric Poing – Executive chef, Hotel Hilton (Lyon). Er Hiltonkjedens koordinator på restaurantsiden. Har hatt Salma på menyen i over ett år.

Cedric Boutroux – chef, Brasserie Bocuse Ouest (Lyon). I Paul Bocuse-systemet. Driver det siste og mest ”hippe” brasseriet som har sitteplass til mer enn 400 personer. Brasserie Ouest satt Salma på menyen på Saint Valentines day og har beholdt den der siden det.

David Guillermin – Chef - 33 Cité (Lyon). Et spennende restaurant konsept i Lyons businessområde. Tre av Lyons unge lovende kokker slo seg sammen og etablerte 33 cité, Guillermin holder i den daglige driften og var en av de første til å bli overbevist om Salma etter at Salma-gründer Lars Petter Swensen besøkte restauranten sommeren 2008.

Powered by Labrador CMS