Grilling illustrasjon nett1

Grilling gir følelse av sommerkos

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse: Grilling gir oss nesten bare positive assosiasjoner, viser en ny undersøkelse. Den som tror at nordmenn forbinder grilling med røyk og svidd mat tar grundig feil, viser en fersk spørreundersøkelse Synovate har gjort for Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Publisert

Dette er bildet på sommer, kos og hygge, viser en ny undersøkelse. (Foto: Esten Borgos)

– Grilling er synonymt med sommer for tre av ti nordmenn. Kos, hygge, sol og god mat er andre positive assosiasjoner som når høyt på listen, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Craig Whitson

Av produkter og merkenavn kommer mat, pølser, Rema 1000 anført av grillkongen Craig Whitson, kjøtt og koteletter alle på topp-10 listen.

– Det virker som gode sommerminner er knyttet nært til grilling. Det er totalt bare to prosent som nevner røyk og svidd mat når de skal beskrive grilling, sier hun.

Sosial vinner

Craig Whitson har virkelig satt grilling på dagsorden i sine reklamekamnpanjer fror Rema 1000.

I mai starter grillsesongen for alvor her i landet, og Opplysningskontoret oppfordrer oss til å grille mer.

– Folk flest liker grillmat, det er lettvint og ikke minst sosialt. Det er lettere å be naboer og venner over til et grillmåltid ute, enn en middag inne. Barna kan leke sammen ute og man behøver ikke bekymre seg for rot inne, mener Åse Kringlebotn.

Enorm produktutvikling

De siste årene har det skjedd en enorm produktutvikling innen grillmat, og det finnes sunne og gode alternativer av alle kjøttslag.

– Som regel er det tilbehøret som gjør noen grillmåltider til kaloribomber. Det er lurt å grille kjøtt med litt fett på for å få det saftig, så kan man heller skjære bort fettet etterpå.

Renskårne fileter av kalkun, kylling og svin er de aller magreste alternativene.

Bli inspirert!

Åse Kringlebotn. (Foto: Kaia Means).

– Det skal være lov å kose seg med grillmaten med god samvittighet, men blir det mange grillmåltider gjennom sommeren er det lurt å variere.

Variasjon er også et nøkkelord for tilbehøret.

– Friske hjemmelagede salater er som regel både sunnere og bedre enn ferdiglaget. Potetsalat og fete dressinger bør helst ikke være fast følge til grillmaten hvis man vil holde vekten.

Nettstedet matprat.no har mange tips til god grillmat. Tidligere var nettstedet forbeholdt retter med kjøtt av svin, storfe, lam og reinsdyr. Nå oppdateres oppskriftene fortløpende med retter med kalkun, kylling og egg. Det skjer fordi Opplysningskontoret for kjøtt ble slått sammen med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt tidligere i år.

Newswire

"
Powered by Labrador CMS