Rica Carlton Hong-Kong1
Rica Carlton Hong-Kong1

Hong-Kong får verdens høyeste hotellrom

I desember åpner det nye Ritz-Carlton Hong Kong dørene. De øverste suitene ligger nærmere 500 meter over bakken, og hotellet får da tittelen ”verdens høyeste”, som i dag innehas av Park Hyatt i Shanghai i Kina.

Publisert

De øverste suitene på Rica Carlton Hong-Kong, som åpner i desember. rager 500 meter over bakken. (Foto: ICC)

Ritz-Carlton Hong Kong holder til i det internasjonale handelssenter, International Commerce Center. Toppen rager 490 meter over bakken, og hotellet disponerer de 16 toppetasjene i skyskraperen, fra 102. til 118. etasje. Totalt får hotellet 312 rom, inkludert luksussuiter.

Bar i toppetasjen

Her får gjestene gedigen utsikt over både Victoria-havnen, Hongkong-øya og store land- og havområder rundt Hong-Kong.

Seks spisesteder blir det også, ifølge hotellets egen presentasjon får hotellet også seks restauranter og spisesteder, blant annet en kinesisk og en italiensk restaurant. Det blir selvfølgelig også en bar i Plaza-stil i toppetasjen.

Høyere enn Shanghai-hotell

Det nye Ritz-Carlton-hotellet i Hongkong vil det når det åpner slå Park Hyatt Shanghai, som i dag omtales som verdens høyeste hotell. Park Hyatt rår over etasjene 79-93 i Shanghais høyeste bygning.

Det er i Asia og Midt-Østen at det finnes flest skyskraperhoteller. I Dubai finnes flere, som Armani Hotel Dubai.

Armani-hotellet må imidlertid nøye seg med de nedre etasjene av en 160 etasjers skyskraper. Burj Al Arab har ordet på seg for i dag å være verdens mest luksuriøse, skriver Aftenposten.no

"
Powered by Labrador CMS