Terje Ness nett2

Ingen nye stjerner til Norge

Ingen nye restauranter i Norge er å finne på listen av restauranter med stjerner i den nye utgaven av Guide Michelin Main Cities of Europe 2010. De fem, Restaurant Haga, Restaurant Oscarsgate, Le Canard, Feinschmecker og Statholdergaarden, som alle hadde en stjerne i fjor , har beholdt den. Men Bagatelle, som hadde to stjerner, har forsvunnet fra listen. I tillegg har restaurant Oros bardel, Oro Bar & Grill og restaurant Eik fått utmerkelsen BibGourmand (god mat til lav pris) årets Michelin-guide.

Publisert

Terje Ness driver Oro Bar & Grill, som har fått hederlig omtale i den nye utgaven av Guide Michelin. Han er også kjøkkensjef på Haga, som har en stjerne i Michelin-guiden.

– Dette er jo helt perfekt, og gull verdt i disse tider, sier en fornøyd driver, Terje Ness, som i tillegg til Oro også driver Restaurant Haga på Østerås, som har en stjerne i Guide Michelin.

Han gjenåpnet Oro i mai 2009 etter at han trakk seg ut i 2004.

Uformelt på Oro

Sammen med Rune Pal har han laget et konsept der man får et rustikk og enkelt måltid med mat fra kullgrill. Når restauranten dessuten serverer nattmat fra torsdag til lørdag og har DJ fredager og lørdager, gjør dette Oro Bar&Grill til et uformelt sted.

Det har tydeligvis falt Michelins inspektører i smak.

Bent Stiansen og Statholdergaarden er en av fem restauranter i Oslo med fem stjerner i Guide Michelin. (Foto: Morten Holt)

Da avisen Oslopuls snakket med Terje Ness for en stund tilbake, mente han også at den nye mat- og vinrestauranten Cru, der han også er deleier, også kunne være en het kandidat for BibGourmand. Men den havnet ikke i Guide Michelin – denne gang.

Guide Michelin

* Michelinguiden (også kalt Guide Michelin eller Guide Rouge) er en serie bøker som årlig blir utgitt av dekkprodusenten Michelin.

* De inneholder blant annet anbefalinger av gode restauranter og hoteller, og gir dessuten gode restauranter én, to eller tre stjerner. I Norge har aldri noen restaurant fått tre stjerner, men Bagatelle har hatt to.

* Den første utgaven av Guide Michelin kom ut i 1900, og målet var å forenkle reisingen. Formålet i dag er å tilby både dekk og gode restaurant- og hotellguider.

* Tre stjerner i Guide Michelin betyr at en restaurant er verd en reise i seg selv, to stjerner betyr at restauranten er verd en omvei, mens en stjerne betyr at det er en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori. Hoteller belønnes på samme måtte for sitt miljø med hussymboler i forskjellige størrelser. Røde bestikk og hussymboler gis til spesielt hyggelige etablissementer.

Du kan lese mer om Guide Michelin her

"
Powered by Labrador CMS