Pata Negra Spania Gudbrand Bræk

Jakten på kokkekunst i Spania

Har du noen gang undret på hvordan spanjolene får frem den nydelige smaken i Pata Negra? Finnes det likheter mellom våre matkulturer? Nå inviteres kjøkkensjefer og vinkelnere til matkulturell utveksling Norge-Spania.

Publisert

Gudbrand Bræk studerer Pata Negra i Valladolid/Castilla y Leon.

Undringen førte Gudbrand Bræk, innhaver av gourmetforretningen Fenaknoken i Oslo, til Castilla y Leon. Han fikk se at den svarte grisen har et godt uteliv og lever på røtter, nøtter og eiketrær. Besøket resulterer nå i et nytt prosjekt: et spennende studie- og utvekslingsprogram i gastronomi for kjøkkensjefer og vinkelnere fra Norge og Spania.

Stolte av maten sin

– Spanjolene er stolte over maten sin, mens tendensen i Norge er blitt billig import framfor det som er norsk. Vi er avhengig av de beste norske produktene for vekstvilkår. Norske råvarer må derfor synliggjøres og verdsettes, sier Gudbrand Bræk.

Far og sønn Bræk (henholdsvis Gudbrand og Eirik som selv er Chef) gleder seg nå til å ta med seg norske kjøkkensjefer og vinkelnere til Spania på inspirasjonstur.

Det beste av skinker

– Det beste på denne planeten innen skinker finnes i Spania, der Pata Negra troner. Hemmeligheten er å lære hvordan spanjolene benytter råvarene sine, og bli inspirert til å bruke dem på nye måter hjemme. Vi skal også lære fra oss noe av det vi kan, sier Eirik Bræk.

Reisen går til den fruktbare regionen Castilla y Leon. Programmet er sammensatt fra Valladolid i samarbeid med María Jesús Esteban, kontaktperson for gode småskalaprodusenter og representant for spansk matkultur. – Spanske kjøkkensjefer er noe av de mest innovative og nyskapende som finnes i dag, mener Eirik Bræk.

Reisen er planlagt 4. til 8.september i år. Interesserte kan ta kontakt med: fenaknoken@fenaknoken.no for mer informasjon og påmelding.

Se også Horeca nummer 3 2010

Bli abonnent på Horeca nå

"
Powered by Labrador CMS