NM kjøttbedrifter 2010 småskala

Norges beste småskalabedrift i 2010

Vågen gård fra Møre og Romsdal ble i går tildelt hedersprisen for beste småskalabedrift. – Denne prisen løfter oss fram og skaper et større mangfold i bransjen. I tillegg er det også et godt bevis på at småprodusenter holder toppkvalitet, sier Terje Starheim fra Vågen gård.

Publisert

Marit Jerven delte ut prisen til Terje Starheim, Vågen Gård. (Foto: Johnny Syversen)

Prisen ble delt ut under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter, som arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund i samarbeid med Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Administrerende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Dag Henning Reksnes, forteller at småskalaprisen er en nyopprettet pris som har kommet fordi antall kjøttforedlere som driver småskalaproduksjon øker kraftig.

Ønsker flere produsenter

– Kjøttbransjen ønsker småskalaprodusentene velkommen. Vi ser at de gir de store og etablerte produsentene konkurranse, i tillegg til at de utvikler gode kjøttprodukter. Vi liker konkurranse og vi liker at vi blir flere som lager kjøttprodukter, sier Reksnes.

Over 400 produkter deltok i norgesmesterskapet. Det ble delt ut priser i klassene pølser, posteier, pålegg, spekemat, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat, samt hederspriser til økologisk mat, småskalaprodusenter, nøkkelhullsmerket mat og vilt.

(Pressenytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS