AkerBryggeNyOndaNett

Onda åpner 21. september

Restauranten Onda åpner på Aker Brygge onsdag 21. september. Restauranten, med Terje Ness og Runa Pal i spissen, har satt som mål å bli Norges beste restaurant. De mener to stjerner i Michelin-guiden er innen rekkevidde. De store vindusflatene og det varme treverket som snor seg uten en eneste rett kant under det høye taket, vitner om spennende visjoner.

Publisert

Restaurant Onda, med Terje Ness og Rune Pal i spissen, tar sikte på to stjerner i Michelin-guiden. Restauranten åpnes onsdag 21. september.

I 1999 gikk Terje Ness inn i kokkenes historiebok da han slo franskmennene på hjemmebane med gull i bransjens uoffisielle verdensmesterskap Bocuse D`or. Bare en nordmann hadde gjort det før han – Bent Stiansen i 1993.

Ness har drevet to restauranter i Oslo som tidligere har fått en Michelin-stjerne (Oro og Haga). Han ga fra seg sin stjerne på Haga for å satse sammen med Pal på på Aker Brygge.

Maneo AS

Ness og Pal driver flere restauranter sammen. De har samlet virksomhetene sine i ett selskap, Maneo AS, som består av restaurantene Haga, Oro, Oro Bar & Grill, Brasserie Blanche og Alfred Restaurant på Nobels Fredsenter. De er også medeiere på Cru vin og kjøkken. I 2010 åpnet også de to restaurant Alfred, som ligger i tilknytning til Nobels Fredssenter. Det nye restaurantkonseptet, Onda, på Aker Brygge hører også inn under Maneo.

Tre drømmer i ett

”Veien har vært preget av opp- og nedturer, men nå er de to stjernekokkene klare for å leve ut enda en matdrøm. Siden i fjor høst har det vært hektisk byggeaktivitet ytterst på Aker Brygge. Gamle Herbern restaurant er borte, og som om den stiger rett opp av havet, "bølger" en ny restaurant på hele 1000 kvadratmeter seg bortover brygga. Det som skal bli byens beste restaurant har fått navnet Onda, som betyr bølge eller glidende på spansk. Onda by Pal&Ness åpner 21. september”, skriver Akerbrygge.no.

- Et drømmebygg

– Hele bygningen er jo en drøm. Dette blir tøft. Totalkonseptet er tilpasset Aker Brygge, med beliggenhet så nære sjøen. Det skal også bli veldig gøy å jobbe i et så stort miljø, her blir det tre ulike restaurantkonsepter, med rundt 50 ansatte totalt, sier Rune Pal.

Med Onda realiserer Pal og Ness tre drømmer på en gang. De skal åpne et stort sjømatbrasseri og lage den maten Norge er best på. Onda Sea får 280 plasser og blir liggende ytterst mot vannet, med et lyst og luftig interiør. I tillegg blir det en asiatisk restaurant i den "svevende" bygningen. Hele huset blir åpent til lunsj og middag.

Eksklusivt

Den aller største drømmen er kanskje å få lov å lage mat av det aller, aller ypperste av råvarer. En restaurant som er så eksklusiv at Norge ikke har maken noe sted.

- Onda Mezzanine blir en liten, men enormt eksklusiv del som plasseres i andre etasje, med 40 plasser. Her skal vi bruke de beste råvarene uansett hvor de kommer fra, uten vekt på kortreisthet eller økologisk produksjon. Vi henter det vi trenger der vi vet det er best. I denne delen av Onda blir det et høyt kostnadsnivå, men slett ikke dyrt, mener Rune.

- Restauranten skal ha fokus på mat og matopplevelsen alene, uten forstyrrende elementer. Denne blir for forretningsfolk som er ute etter det mest eksklusive Oslo kan tilby både når det gjelder mat og vin, skriver Akerbrygge.no.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS