PetterAStordalenChoice2

The Thief Stordalens nye prosjekt

Petter A. Stordalen vil sette ny hotellstandard med The Thief på Tjuvholmen: 160 kvadratmeters toppsuite med egen takterrasse, balkong på samtlige rom, Norges ledende interiørarkitekt, og den eneste hotellbaren på Tjuvholmen.

Publisert

Petter A. Stordalen.

– Det er litt som når du ser din nyfødte, og du bare vet at navnet er hundre prosent rett. Slik var det da jeg hørte navnet The Thief for første gang. Alt annet ble feil. Hotellet på Tjuvholmen kunne ikke hete noe annet, forteller eieren av Nordic Choice Hotels, som skal drive hotellet under hotellgruppen Nordic Hotels & Resorts bestående av åtte unike hotellperler i Norden.

Åtte etasjer

Petter Stordalens nye storstue..(Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

Første kvartal 2013 åpner åtte etasjer med 120 av byens største rom, deriblant en toppsuite av internasjonal målestokk på 160 kvadratmeter med egen takterrasse.

Navnet The Thief spiller på hotellets lokalisering i vannkanten på det som skal bli nye Tjuvholmen. I en innskrift på Akershus festning finner man navnet Thiugholmen nevnt for første gang i 1616. Straffedømte ble hengt der så sent som i 1730.

I dag er Tjuvholmen spydspiss i prosjektet ”Fjordbyen”. Prisbelønnede arkitekter har deltatt i utformingen av den nye bydelen som i sin helhet står ferdig i 2014. Her vil du finne totalt 900 leiligheter, 1500 arbeidsplasser, 14 spisesteder og 15 kunstgallerier og butikker, med verdenskjente Renzo Pianos nye Astrup Fearnley museum som hovedattraksjon.

Nærhet til naturen

– Oslo er unik som hovedstad, med umiddelbar nærhet til naturen og sjøen. Det er utrolig at vi blir det første hotellet i vannkanten. Stuping eller fisking fra gjestenes balkonger er ikke å anbefale, men det vil i teorien være mulig. På The Thief kan du ankomme med kajakk, sjøfly eller båt og samtidig bo i byens mest urbane og fremtidsrettede bydel, sier Stordalen.

Jakter på Thief Executive Officer

De første gjestene sjekker inn på The Thief i 2013, men allerede nå starter rekrutteringen av hotellets direktør, eller Thief Executive Officer (TEO). Stillingen utlyses både i Norge og internasjonalt.

– Vi ser etter en person som kan tilfredsstille et krevende internasjonalt reisemarked. Hun eller han må ha god, gammeldags service i fingerspissene og et hode som tenker fremtidsrettet med effektive løsninger. Det er et stort pluss om vedkommende allerede har en brennende interesse for kunst, kultur og formidling av opplevelser utenom det vanlige, sier Siri Løining Kolderup, prosjektleder i Nordic Hotels & Resorts.

The Thief

The Thief ligger vis-à-vis det nye Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen

Oslos første hotell med direkte sjøtilgang

7500 kvadratmeter over åtte etasjer

120 rom fra 30 til 160 kvadratmeter med franske balkonger, de fleste med sjøutsikt

160 kvadratmeter toppsuite i sjuende etasje med egen takterrasse og panoramautsikt

Takterrasse med 360 graders utsikt til byen, inkludert stort møterom i glass med mulighet til privat bespisning for opptil 40 personer

Fire romslige møterom med muligheter for privat bespisning

1000 kvadratmeter spa med svømmebasseng og treningsfasiliteter (åpner desember 2013)

Sjømatrestaurant med egen inngang fra gateplan og uteservering i hotellets hage

Bygget er tegnet av Mellbye Arkitekter

Interiørarkitekt er Anemone Wille Våge

Kunstkurator er Sune Nordgren

Hotellet vil drives av Nordic Hotels & Resort, og inngår i samme portefølje som blant annet Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre). www.nordichotels.se

Eierne bak Tjuvholmen og The Thief er Aspelin Ramm og Selvaag

www.thethief.com

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS