HolmenkollenSKiVM2

For heltene langs løypa

Er du en av de over 200 000 VM-publikummerne? Hvor er ditt støtteapparat? Matrådgiver Cecilie Maske ved MatPrat, har gode tips til heltene langs løypa. - Uten mat og drikke fungerer ikke heiaheltene heller, presiserer hun. Selv om VM selvsagt først og fremst handler om det som skjer i sporet, ville ikke VM i Norge vært det samme uten det gode publikum.

Publisert

Du trenger også påfyll langs løypa. (Foto: Morten Holt)

– Og et godt publikum som skaper stemning må ha godt påfyll fra nistematen, sier matrådgiver Cecilie, og har mange gode tips på lager.

Jevnt påfyll

Vi er midt i folkefesten, og tusentalls tilskuere trekker ut langs løypene for å skape god gammel idrettsstemning.

Godt kledd og med sekkene fulle av sitteunderlag, spader, norske flagg og tørre votter tar mange veien opp langs løypetraseen og rigger seg til.

- Men skal du holde koken hele dagen bør det huskes jevn påfyll av næring, presiserer Maske.

Kos og varme

- Mange tenner bål, både for kosens skyld og for å varme tær og fingre, og for å steke pølser. Det er ingen grunn til å nøye seg med kjedelige matpakker eller dyr mat fra boder og kiosker, mener Cecilie.

Med litt planlegging kan løypematen være både god, varm og spennende.

- Disse tipsene kan selvsagt også benyttes av dem som foretrekker skogens ro og lar VM være VM, smiler matrådgiveren fra MatPrat.

Her er noen av Cecilies VM-tips

Lag spennende turmatpakker i aluminiumsfolie! Ferdig grillete kyllinglår egner seg utmerket i foliepakker sammen med gode grønnsaker, og trenger bare 7-8 minutter på bålet for å bli gode og varme. Kjøttboller, pølsebiter og biter av kyllingfilet egner seg også godt i foliepakker.

På grillen kan du selvsagt steke pølser også, men gjør dem litt mer spennende – lag slangepølser: Pinnebrøddeig i spiral rundt pølsene blir pølse og varmt brød i ett.

Stor suppetermos

Invester i en stor suppetermos, varm wienerpølser i en god buljong og fyll termosen – da har du både varme pølser og god, varm drikke.

Er du ikke en pølseelsker, kan du bruke suppetermosen til det den er ment til – en deilig, varmende suppe. Med ferskt brød eller matpakke med gode blingser ved siden av blir det et supermåltid som gir alle nok energi til å heie løperne fram gjennom hele femmila.

Ikke et vondt ord om den tradisjonelle, trauste matpakken, men hvorfor ikke lage noen deilige wraps i stedet? Fyll dem som her med biffstrimler, oliven og pesto, eller bruk fantasien og det du har i kjøleskapet og lag dine egne VM-spesialwraps.

Bak en stor porsjon kyllingsnurrer eller pølsesnurrer, et genialt lite alt-i-ett-måltid som alle liker. Spis dem som de er, eller varm dem på bålet – garantert suksess. Og fyll termosen med rykende varm sjokolade.

Wrap med biffstrimler

Det er mye god mat som kan pakkes inn. Her er biffstrimler pakket inn i wrap. Herlig vri på matpakka.

2 porsjoner

Ingredienser

150 g ytrefilet av storfe

2 stk hvetetortilla eller wrap

4 stk salatblad

20 g stenfrie sorte oliven

20 g soltørkede tomater i olje

2 ss pesto

Fremgangsmåte: 1) Stek ytrefileten som biff. La kjøttet få hvile litt før du skjærer det opp i tynne strimler. 2) Del oliven i to. Legg salaten på wrapsen, sammen med oliven og tomatene. 3) Fordel en spiseskje pesto på hver wrap før du legger på biffstimlene. Rull wrapsene sammen hver for seg, og pakk dem inn i matpapir

For flere gode matoppskrifter: www.matprat.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS