CrazySushiiStockPhoto

Hva med en apehjerne eller rå blekksprut?

Når vi er ute og reiser, vil mange gjerne prøve de lokale spesialitetene. Av og til kan de lokale spesialitetene være litt i det spenstigste laget. I en stor internasjonal undersøkelse får vi vite at nordmenn ikke viker unna for en gastronomisk utfordring.

Publisert

Illustrasjonsfoto: iStockPhoto

Vi nordmenn kan nok være tradisjonelle i matveien, men det finnes også dem som tør å ta den helt ut når man blir servert noe spesielt.

I en gastronomisk undersøkelse utført av Hotels.com, svarer 87 prosent at de er opptatt av å smake på den lokale maten når de er ute og reiser. Kun 40 prosent av nordmennene i undersøkelsen var enige i dette.

Snegler vanligst

Allikevel, på spørsmålet ”Hva er det rareste du har spist eller smakt når du har vært på reise?” viser det seg at det finnes flere eventyrlystne nordmenn der ute:

Snegler var det vanligste svaret på hva som var det rareste de hadde smakt, deretter kom frosk og blekksprut.

Av de litt mer kuriøse svarene i undersøkelsen finner vi apehjerne, glassmanet, hund (”De sa etterpå at det var hund” – forklarer respondenten), konkylie, stekte insekter og nedgravd hai på Island. Andre på sin side synes det å spise hare var svært eksotisk.

Vil ha italiensk

Vi nordmenn er relativt samstemte og setter mest pris på det italienske kjøkken (42 %), etterfulgt av det greske (31 %) og det thailandske (30 %). 16 % mener det skandinaviske kjøkken er best og 10 % foretrekker faktisk å spise skandinavisk mat når de er ute på reise. Ingen andre i undersøkelsen deler dette synet.

Alison Couper.

Det internasjonale panelet er enige om at italiensk cuisine er best (21 %) etterfulgt av det franske kjøkken (12 %) og det thailandske (11 %). Som nevnt fikk det skandinaviske kjøkken så få stemmer (og bare fra nordmenn) at det ikke ga noe prosentvis utslag.

Vil utforske

- Mennesket liker best det som er kjent. Men mat er som alt annet; noen holder seg til det trygge mens andre må teste grenser og utforske, mener Alison Couper, kommunikasjonsdirektør for Hotels.com.

Av mat vi nordmenn føler vi MÅ ha med på reise, kommer tradisjonell mat som makrell i tomat, brunost og ikke minst knekkebrød svært høyt opp.

* Undersøkelsen ble gjennomført av 3567 deltakere fra 18 land over hele verden i november 2010 av Hotels.com.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS