Salma-Lyon.jpg

Franske følelser for norsk laks

Over 20 restauranter i Lyon serverer nå Salma til sine gjester.

Publisert

Og tiden kunne ikke passet bedre: Frankrikes gastronomiske hovedstad har fullbookede restaurantbord under Sirhamessen, som er regnet å få 140.000 besøkende.

- Jeg ble oppslukt at Salma fra første sekund, og siden vi oppdaget laksen for tre år siden har vi ikke tatt det av menyen, sier kjøkkensjef Frédédic Berthod på restauranten 33 Cité i Lyon.

Sirha er rammen rundt det uoffisielle kokke-VM Bocuse d’Or, der Norge gjennom tidene har gjort det veldig godt. Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem og Geir Skeie har alle tatt gullet hjem. Årets nordmann heter Gunnar Hvarnes.

Også mange norske gjester smaker de franske kokkenes Salmavri, for norsk matbransje tar gjerne med kunder og kontakter ut på middag mens de følger kokke VM. Salma finnes på stjernerestauranter, men også mange hyggelige brasserier som har ærlig og god mat til en overkommelig penge.

(Pressemelding)

"
Powered by Labrador CMS