Isfiske pilking

Mer jakt og fiske på nett i fjor

Landets største nettsted for jakt og fiske ble betydelig større i fjor.Inatur.no omsatte for 48 millioner kroner i 2010, som er en vekst på hele 29 prosent. Inatur eies av Norges Jeger- og Fiskerforbund, Statskog, Norges Skogeierforbund, Norske Lakseelver og Norges Fjellstyresamband.

Publisert

Isen byr på mer enn skøytemuligheter. (Foto: Steinar Johansen)

– Folks skepsis mot å handle på nettet er borte, en trend som i høyeste grad har nådd jegere og fiskere også. Vi har eksistert siden 2003, og i løpet av de to siste årene er endringen påtakelig, sier daglig leder Per Olav Tyldum i Inatur Norge.

Omsetningen av småviltjaktkort og fiskekort til innlandsfiske økte med henholdsvis 45 og 15 prosent.

To tredjedeler av Norges fiske- og jaktarealer er nå å finne i nettportalens base. I tillegg til å kunne handle jakt- og fiskekort på nett, får du oversikt over jakt- og fiskemuligheter i hele landet, med aktuell informasjon om pris, tidsperiode, området det omfatter og eventuelle regler og begrensninger.

Jakt ved byen

Omsetningsveksten henger tett sammen med at stadig flere grunneiere legger ut jakt- og fiskerettighetene sine på nett.

– Inatur fikk et spesielt stort tilfang av tilbud i bynære strøk i året som gikk. Det betyr at folk i og omkring Oslo, Trondheim, Bergen, Bodø og Tromsø har fått mye bedre oversikt over tilbudene i nærområdet. For du trenger faktisk ikke dra langt ut av bykjernen før du kan fiske eller jakte, sier Tyldum.

64 prosent av oss ønsker å bedrive mer fysisk aktivitet i naturen og i nærområdet, viste en undersøkelse som Synovate utførte for Friluftslivets Fellesorganisasjon (Frifo) nylig.

– Ofte er det den berømmelige dørstokkmila som er hinderet. Å få jakt- og fiskemulighetene servert på ett brett, er nok med på senke terskelen betraktelig, sier Tyldum.

Spår fisketrend

Grunneiere som legger ut tilbudene sine på nettet, rapporterer om flere tilreisende jegere og fiskere enn før. Billige flyturer gjør at fisketuren kan strekke seg helt fra Oslo til Tromsø.

Inatur-sjefen tror flere vil ta seg en fisketur i 2011.

– Fiskekortkorttilbudet på inatur.no vil bli enda større fremover. Vi er i tett dialog med flere interessante grunneiere. Når stadig flere vil bruke naturen, og tilgangen på fiske er blitt så enkel, vil flere få øynene opp for hvilken verdi det ligger i å kombinere helgeturen med en hyggelig aktivitet som fiske, sier Tyldum.

Newswire

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS