Lille-Bergen
Lille-Bergen

Oase midt i avgangs- og ankomsthallen

Lille Bergen er en oase for reisende, som ønsker å få et kjapt måltid eller noe godt å spise: En liten kafé med Norges gunstigste lokalisering – midt i den kombinerte avgangs- og ankomsthallen på Flesland.

Publisert

Kafeen kan knapt få bedre lokalisering enn midt i den kombinerte avgangs- og ankomsthallen på Flesland. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

– Kaffe er den klart største og viktigste kategorien, sier Cathrine Bakke, daglig leder Lille Bergen på Bergen Bergen lufthavn. – Vi har kaffeavtale med Löfbergs Lila, som vi er godt fornøyd med. Serverer både espressobaserte kaffedrikker laget med en moderne espressomaskin, men også traktekaffe. Å bite i til kaffen det vanlige: vafler, muffins og kaker.

Tilpasset matmeny

Matmenyen er tilpasset markedet som i all hovedsak er travle flypassasjerer, eller passasjerer som venter. – Volumselgeren er bagett med ost og skinke, med reker som en god nummer to. Vi lager selv alt av påsmurt om morgenen. I tillegg til påsmurt, har vi selvlagde salater. På kaldmatmenyen står dessuten sushi, som vi får levert fersk fra leverandør i Bergen.

Varmmatmenyen er ikke stor, men med like god tilpasning: pai med salat, panini og calzini. Utover morgenen går det mest påsmurt, utover dagen stadig mer av små varmretter som passasjerene kan plukke med seg eller nyte ved kafébordet.

Også vannhull

Og ikke å forglemme: Lille Bergen er også et vannhull, hvor gjestene kan få både øl og vin til maten – eller et glass å kose seg med mens de venter midt i vrimmelen.

I det hele tatt, Lille Bergen lever opp til navnet; det er et tydelig profilert og populært serveringssted med stor gjenkjennelse.

– Vi omsetter for rundt seks millioner kroner i året, og lønnsomheten er god, forsikrer Cathrine Bakke. Lille Bergen driftes av Umoe Restaurant Group, divisjon lufthavnservering.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS