miljovennlighotell2.jpg

Økoturismen i Thailand blomstrer

Miljøvennlige hoteller i Thailand blir mer og mer populære. Mange reisebyråer tilbyr nå klimasmarte feriepakker og flere og flere ønsker å bo på grønne hoteller. I Thailand vokser antallet miljøsertifiserte hoteller raskt.

Publisert

Kaomai Lanna Resort ligger på det høyeste fjellet i Thailand, mellom Chiang Mai og Doi Inthanon

Thailands turistbyrå samarbeider blant annet med Green Leaf Foundation for å gjøre Thailand til en mer miljøvennlig turistdestinasjon. Green Leaf Foundation er en organisasjon som arbeider for at hotellene skal bli mer klimasmarte, og de hotellene som lykkes med dette blir belønnet med en Green Leaf-logo.

- En vinn-vinn-situasjon

Green Leaf-sertifiserte hoteller arbeider effektivt med energibesparende strøm- og vannforbruk, gjenvinning og korrekt avfallshåndtering, samtidig som de bestreber seg på å kjøpe produkter og tjenester fra andre miljøvennlige foretak.

- Økoturismen vokser verden over og vi merker også at flere og flere reisende prioriterer miljøvennlige overnattingsalternativer. De hotellene som er øko-sertifiserte, fremmer en bærekraftig turisme, noe som i sin tur kommer lokalbefolkningen til gode og skaper arbeidsmuligheter – ganske enkelt en vinn-vinn-situasjon, sier Nalinee Pananon, leder for Thailandsk turistbyrå i Stockholm.

Sertifiserte hoteller

For at hotellene skal bli miljøsertifiserte, må de svare på ulike spørsmål om hvordan de arbeider. Organisasjonen følger deretter opp disse spørsmålene med et besøk og en inspeksjon.

Her noen eksempler på Green Leaf-sertifiserte hoteller i Thailand:

Asara Villa & Suite, Hua Hin Asara Villa & Suite ligger to timers kjøretur fra Bangkok. Hotellet tilbyr de besøkende både svømmebasseng og en privat strand. Hotellet ligger i den tradisjonelle kystbyen Hua Hin.

Evason Phuket & Six Senses Spa, Phuket Evason Phuket er beliggende blant tropiske parker og hager. De hvite sandstrendene og det turkise vannet gjør det til et ypperlig sted for bading og snorkling. Hotellet ble miljøsertifisert av Green Leaf Foundation i 2006.

Kaomai Lanna Resort, Chiang Mai Kaomai Lanna Resort er et unikt boutiquehotell beliggende på det høyeste fjellet i Thailand mellom Chiang Mai og Doi Inthanon. Rommene er renoverte av gamle tobakksforedlingslagre og er innredet i moderne Lanna-stil med antikke møbler. Hotellets tropisk grønne hage er visstnok perfekt for ettermiddagsturer.

For en komplett oversikt over alle Green Leaf-sertifiserte hoteller i Thailand, se her.

"
Powered by Labrador CMS